Τι δήλωσε ο  πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας για το θάνατο του β΄Αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου.

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 63 ετών, ο β΄αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιος Νάκος.

Ο εκλιπών νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας. O Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στον Βόλο τον Ιανουάριο του 1950 και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στον Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.

Το 1986 εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος της πόλης του.

Το 1990 υπέβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και συγκέντρωσε 45,5% των ψήφων των συμπολιτών του.

Το 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009 επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

Το 1996 ανέλαβε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα της Γεωργίας και ήταν ο βασικός εισηγητής των 7+1 προτάσεων για τη Γεωργία.

Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα Βιομηχανίας και αντιπρόεδρος στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Ιούλιο του 2001, διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2001 ορίσθηκε υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης.

Το 2004 ανέλαβε τα καθήκοντα του υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Σεπτέμβριο του 2009.

Εξελέγη β΄αντιπρόεδρος της Βουλής στις 29 Ιουνίου του 2012. Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη θέση του Β΄αντιπροέδρου της Βουλής, που κατείχε ο Αθανάσιος Νάκος.

 Ο κ. Σιούφας

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για τον απρόσμενο χαμό του Θανάση Νάκου, Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και πρώην Υπουργού, εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου.

Βρεθήκαμε μαζί, σχεδόν είκοσι χρόνια στη Βουλή και μας συνέδεσε ειλικρινής φιλία. Συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες για να υπηρετήσουμε τον Κοινοβουλευτισμό, τη Δημοκρατία, τους συμπολίτες μας  και την Πατρίδα.

Θα λείψει από την Μαγνησία, τη Θεσσαλία, την Χώρα μας.

Στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ