Isar-Segnung-2014-MitwirkendeΜε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στο ηλιόλουστο Μόναχο στις 6 Ιανουαρίου 2014 η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Ίσαρ που διασχίζει το Μόναχο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας κ. Κάλλιστος Γουέρ (Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλλης Βρεταννίας), ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας π. Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης π. Πέτρος Κλιτς, ο π. Γεώργιος Βλέτσης, ο π. Πλούταρχος Κωνσταντινίδης, ο βούλγαρος ιερέας π. Γεώργιος Σούμοφ και ο σέρβος ιερέας π. Σλόμπονταν Μιλούνοβιτς.

Εκπρόσωποι του Καρδιναλίου Μονάχου και της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Βαυαρίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Βαυαρικής Κυβερνήσεως και του Δήμου Μονάχου παρέστησαν και απηύθυναν εγκάρδιους χαιρετισμούς.

Όλοι οι ομιλητές επήνεσαν τους Έλληνες Ορθοδόξους του Μονάχου για τη θρησκευτική και πνευματική τους ζωή και τη πολιτιστική τους προσφορά στην κοινωνία του Μονάχου, ο δε Πρώτος Δήμαρχος κ. Christian Ude ανέφερε χαρακτηριστικά το ότι οι Έλληνες του Μονάχου αποτελούν το άριστο πρότυπο της ενσωμάτωσης των αλλοδαπών στη γερμανική κοινωνία. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας π. Απόστολος Μαλαμούσης επέδωσαν στον Δήμαρχο κ. Ude τιμητικό δίπλωμα με τον τίτλο “Ένας φιλέλληνας στην Ίσαρ-Αθήνα” (όπως αποκαλείται το Μόναχο), για τη μακροχρόνια συμμετοχή του στον αγιασμό των υδάτων του ποταμού Ίσαρ. Η τιμητική αυτή διάκριση παρέχεται από την Αρχιερατική Επιτροπεία Βαυαρίας σε βαυαρούς φιλέλληνες που εργάστηκαν και εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο για την καλλιέργεια των ελληνοβαυαρικών σχέσεων.

Τρεις κολυμβητές, ένας έλληνας, ο κ. Οδυσσέας Χατζηαντωνίου και δύο βαυαροί, ανέσυραν από τα παγωμένα νερά του ποταμού, τον τίμιο Σταυρό. Την τελετή έλαβαν μέρος περίπου 1.500 έλληνες και βαυαροί.

Οι μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες του Μονάχου, εκάλυψαν με κείμενο και φωτογραφίες το θρησκευτικό αυτό γεγονός Επίσης η βαυαρική τηλεόραση και η τηλεόραση ΑΝΤ1 έδειξαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεως στιγμιότυπα της τελετής

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας
π. Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Isar-Segnung-2014-SchwimmerΦωτογραφίες: Φωτογράφος η κ. Ingrid  Grossmann.
(από αριστερά) ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Θεοφ. Επίσκοπος Αρίστης Βασίλειος, ο Δήμαρχος κ. Ούντε, ο βούλγαρος ιερέας π.Γεώργιος Σούμοφ, ο σέρβος ιερέας π. Σλόμπονταν Μιλούνοβιτς, ο π. Απόστολος Μαλαμούσης και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Κάλλιστος Γουέρ. Δεύτερη σειρά: ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος
(από αριστερά) ο Περιφεριάρχης Άνω Βαυαρίας κ. Χριστόφορος Χίλεμπραντ, ο Θεφ. Επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος, ο Δήμαρχος κ. Ούντε (με το τιμητικό δίπλωμα) και ο π. Απόστολος Μαλαμούσης.
Οι κολυμβητές με τον π. Απόστολο Μαλαμούση.
Πρώτος από αριστερά ο κ. Οδυσσέας Χατζηαντωνίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ