Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Σειρά  συναντήσεων και εποικοδομητικών επαφών  είχε ο Νίκος Ευθυμιάδης την περασμένη εβδομάδα  στην Ιταλία με τον Πρύτανη  του  Πανεπιστημίου Παβίας, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών κ. FabioRugge, καθώς και με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Σαλέρνο, καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. AntonioPiccolo.

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, τόνισε την ανάγκη να ξανανοίξουν οι πόρτες των Ιταλικών Πανεπιστημίων και των μεγάλων Σχολών (Ιατρικής, Πολυτεχνείου, Φαρμακευτικής κλπ) για τους έλληνες φοιτητές, επικαλούμενος πολλούς και συγκεκριμένους λόγους.

Έγινε κατανοητό από  τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, ότι οι σχέσεις φιλίας Ελλάδας και Ιταλίας, η κοινή πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνοϊταλικού πολιτισμού, οι παραδοσιακές σχέσεις Ιταλικών Πανεπιστημίων με τους Έλληνες τα τελευταία πενήντα χρόνια,  αλλά και η υφιστάμενη οικονομική κρίση πρέπει να οδηγήσει τα Ιταλικά Πανεπιστήμια, ώστε να ανοίξουν πάλι  τις πόρτες τους προς τους Έλληνες φοιτητές είτε στα Ιταλόφωνα, είτε στα αγγλόφωνα Ιταλικά Πανεπιστήμια.

Το αμέσως επόμενο διάστημα τα Ιταλικά Πανεπιστήμια με τους πρυτάνεις και αντιπροσωπείες σε υψηλότατο επίπεδο θα επισκεφτούν την Ελλάδα, για να ενημερώσουν για τη δυνατότητα σπουδών στα Ανώτατα Πανεπιστημιακά ιδρύματα  στην Ιταλία για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

 

 

 

italia1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ