Ο 19χρονος, γέννημα θρέμμα της περιοχής, έδωσε στο πρόσφατο Euro 2012 τα διαπιστευτήριά του.

Γράφει ο Μανώλης Καλούδας.

Η όμορφη Καλαμπάκα πέραν των ξακουστών βράχων των Μετεώρων, από αυτό καλοκαίρι απέκτησε έναν ακόμη πρεσβευτή και αυτός δεν είναι άλλος από τον διεθνή ποδοσφαιριστή, Κώστα Φορτούνη. Ο 19χρονος, γέννημα θρέμμα της περιοχής, έδωσε στο πρόσφατο Euro 2012 τα διαπιστευτήρια του και δείχνει έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την Πέμπτη το βράδυ σε μια λαμπρή εκδήλώση, η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Τρικάλων τίμησε τον διεθνή ποδοσφαιριστή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων – εστιατόριο «Palazzo» του Κώστα Κουβέλα- συγγενής της οικογένειας- και το «παρών» έδωσε η οικογένεια του, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ξενοδόχων, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου, ο Πρόεδρος της «Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας», Τάσος Λάππας, οι προπονητές του στον Ασκληπιό Τρικάλων, Αποστολής Γκαραγκάνης και Νίκος Γιαγιάκος, Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας της ΈΠΣΤ, Χρήστος Κούγκουλος και πολλοί φίλοι. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Μαλισιώβας.
Ο πρόεδρος της «Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας»που ήταν ο βασικός χορηγός της εδήλωσης, Τάσος Λάππας, μεταξύ άλλων, είπε: «Εκ μέρους του Δ.Σ της τράπεζας, θέλω να ευχηθώ στο δικό μας παιδί, τον Κώστα Φορτούνη, να έχει ένα λαμπρό μέλλον και να είναι γερός. Τον ευχαριστούμε για την υπερηφάνεια που μας έδωσε».

Ο αντιδήμαρχος της πόλης, Ηρακλής Αλμπάνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές. Μεταφέρω τα συγχαρητήρια του κ. Δημάρχου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί,και να τονίσω πως ο Δήμος Καλαμπάκας θα τιμήσει άμεσα τον Κώστα για την πρόοδο του κάνοντας γνωστή την πόλη μας».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Τρικάλων, Γιάννης Κουρούπας, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που γέννησε την ιδέα της βράβευσης του Κώστα ήταν διοργανωτής της εκδήλωσης, τόνισε απο την από την πλευρά του: «Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής για όλους μας, στην περιοχή. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για την ποδοσφαιρική του αξία. Ανταγωνίζεται μεγάλους ποδοσφαιριστές στη Γερμανία και αυτό τα λέει όλα. Η συμμετοχή του στο Euro είναι ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα και γι’ αυτό ακριβώς τον βραβεύουμε σήμερα, εδώ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης, επεσήμανε: «Ο Κώστας ήταν αδύνατος και όλοι έλεγαν ότι έχει διαφορά από τους άλλους αλλά ότι είναι αδύναμος. Η υπομονή που έχει η οικογένεια ήταν τέτοια που πολλοί δεν έχουν. Από τα παιδικά τμήματα της Δήμητρας Απόλλων πήγε στον Ολυμπιακό. Εκεί, στου Ρέντη, οι προπονητές είχαν μια άλλη άποψη, παρά το γεγονός ότι είχε παίξει σε όλες τις μικτές του Νομού. Το τελευταίο καιρό έχει πετάξει. Ο μικρός έφυγε από την Ελλάδα, πήγε στη Γερμανία και πιστεύω ότι θα πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Εύχομαι το καλύτερο στον Κώστα. Εύχομαι επίσης τύχη και υγεία».

O Aπόστολος Γκαραγκάνης, ο οποίος ήταν ο πρώτος του προπονητής στον Ασκληπιό Τρικάλων , είπε: «Θα ήθελα με την σειρά μου να συγχαρώ τον Κώστα για τη χαρά που μας δίνει. Αισθάνομαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του στα πρώτα του βήματα, μετά την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η οικογένειά του. Εμείς ήμασταν σίγουροι από την αρχή ότι το άστρο του θα λάμψει. Μπορούσε να τριπλάρει σε τηλεφωνικό θάλαμο. Ότι πω για τον Κώστα είναι λίγο».

Ο πατέρας του διεθνή ποδοσφαιριστή, Σπύρος Φορτούνης, δήλωσε: «Για να φτάσει εκεί είχε και εμάς μαζί του. Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Ζούμε και εμείς το όνειρο μαζί του. Αυτό έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις του. Εγώ λέω ότι το ζούμε και εμείς μαζί του.
Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τον κ. Γκαραγκάνη, ο οποίος έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στην καριέρα του Κώστα. Κατάφερε μέσα από τη δουλειά του και από το χαρακτήρα του να τον φτάσει πολύ ψηλά».

Η μητέρα του, Ανθή Φορτούνη, τόνισε: «Είμαστε όρθιοι σε κάθε ματς που παίζει.  Υπάρχει άγχος. Να είναι πάντα γερός και να μας προσφέρει πάντα χαρές».

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ βράβευσε τον πατέρα του Κώστα Φορτούνη και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της «Συνεταιριστικής τράπεζας Θεσσαλίας», Τάσος Λάππας, τον Κώστα Φορτούνη.

Αμέσως μετά τη βράβευσή του ο 19άχρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Σας ευχαριστώ όλους. Είμαι ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους. Αυτό που ζω είναι ένα όνειρο που ήλπιζα να ζήσω από μικρός. Αρκετοί μου έλεγαν ότι είμαι πολύ αδύνατος. Εγώ συνέχισα τη δουλειά μου και δεν το έβαλα κάτω. Ο κ. Γκαραγκάνης, αλλά και ο κ. Βλάχος με πίστεψαν. Στην Τρίπολη μπήκα στα βαθιά. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Βαζάκα, ο οποίος με πίστεψε».

Για τη συμμετοχή του στο Euro, τόνισε: «Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο Euro είχα άγχος στην αρχή. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε ήταν να μην έχω άγχος και να κάνω ό,τι ξέρω. Προσπάθησα για το καλύτερο για την ομάδα. Το να παίζεις στην Εθνική είναι ό,τι καλύτερο».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται να έχουν οι νέοι παίκτες, προκειμένου να φτάσουν ψηλά, είπε: «Χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά. Να τον στηρίζει η οικογένεια του. Αν τα έχεις όλα αυτά μπορείς να φτάσεις σε ένα υψηλό επίπεδο».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο διεθνής ποδοσφαιριστής δήλωσε: «Εύχομαι να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα, η οποία έχει μπροστά της τα προκριματικά για το Μουντιάλ».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, δύο κουβέντες είπε και ο συντονιστής της εκδήλωσης Δημήτρης Μαλισιώβας. «Βρίσκομαι 22 χρόνια στο ρεπορτάζ της Εθνικής. Πολλές φορές γινόμαστε κακοί. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν παρεξηγηθεί. Κατάλαβα από νωρίς τι θα κάνει ο Κώστας. Τον κάλεσε αρχικά ο κ. Σάντος και στη συνέχεια το ίδιο έκανε αργότερα και στο Euro. Ο Κώστας όχι μόνο κλήθηκε, αλλά και χρησιμοποιήθηκε και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη καμπή του αγώνα. Ο Σάντος σκέφτηκε ότι μπορούσε ν’ ανοίξει του διαδρόμους», είπε αρχικά και συνέχισε: «Όσοι δεν τον πίστεψαν στα πρώτα βήματα της καριέρας του, ας ανοίξουν και πάλι τα βιβλία τους. Εύχομαι γρήγορα να σπικάρω γκολ του Κώστα Φορτούνη».

Ο Δημήτρης Μαλισιώβας διάβασε και μία επιστολή του Γιώργου Χελάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεων. Μεταξύ άλλων σε αυτή αναφερόταν: «Εύχομαι υγεία και επιτυχίες στον Κώστα. Εύχομαι να ζήσει στο μέλλον πολλές βραδιές σαν τη σημερινή».
Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο, ενώ η βραδιά έκλεισε με το 6μελές χορευτικό συγκρότημα, το οποίο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, μεταξύ άλλων φορώντας τη φανέλα του 19άχρονου διεθνή με το νούμερο 22, αυτό δηλαδή που φορούσε στα γήπεδα της Πολωνίας.Ο νεαρός διεθνής δεν άντεξε στην πρόκληση και στην παράκληση των παρευρισκομένων και “ρίχνοντας” τη ζειμπεκιά του.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η «Συνεταιριστική τράπεζα Θεσσαλίας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ