«Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη»
Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για σπουδαστές και μαθητές

Προκήρυξη

Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών προκηρύσσουν καλλιτεχνικό διαγωνισμό για σπουδαστές και μαθητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αφορά το θέμα «Είμαστε ένας λαός! 20 χρόνια ενωμένη Γερμανία στην Ευρώπη». Αυτό που ξεκίνησε το 1989 με την ειρηνική επανάσταση και την πτώση του Τείχους, συνεχίστηκε το 1990 με την ενοποίηση των δύο γερμανικών κρατών και αργότερα με τις συνομιλίες για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γερμανία δεν βρίσκεται σήμερα μόνο στο γεωγραφικό κέντρο της ΕΕ.

Ποιό ακριβώς είναι το ζητούμενο;

Η καλλιτεχνική ελευθερία δεν γνωρίζει όρια: Το έργο μπορεί να αποτελείται από φωτογραφίες και κολλάζ, να είναι γλυπτό, χειροτέχνημα, κείμενο ή κάποια άλλη μορφή τέχνης. Στο επίκεντρο θα
πρέπει να είναι το παραπάνω θέμα. Παρακαλούμε συστηθείτε με μια συνοδευτική επιστολή και αναφέρεται την ταχυδρομική σας διεύθυνση. Περιμένουμε να δούμε με αγωνία τις ιδέες σας!

Όροι συμμετοχής:

Ο κύκλος των συμμετεχόντων περιορίζεται σε μαθητές και σπουδαστές στην Ελλάδα. Ο νικητής θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή. Η Πρεσβεία επιφυλάσσεται να εκθέσει τα έργα στην Πρεσβεία ή στην Πρεσβευτική κατοικία και να τα παρουσιάσει στην ιστοσελίδα της. Προσφυγή σε ένδικα μέσα αποκλείεται.

Τους νικητές περιμένουν ενδιαφέροντα δώρα:

Α’ βραβείο: 500,- €, Παρουσίαση στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας
Β’ βραβείο: Ένα αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Βερολίνο
Γ’ βραβείο: Ένα ξύλινο μοντέλο του θρυλικού Trabant

Αποστολή:

Η επίδοση του έργου μπορεί να γίνει είτε προσωπικά (κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού στην Πρεσβεία), είτε να αποσταλεί ταχυδρομικά στην:

Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
Θέμα: Kreativwettbewerb
Καραολή και Δημητρίου 3
10675 Κολωνάκι – Αθήνα

Παρακαλούμε αναφέρετε την διεύθυνσή σας στο δέμα και μην ξεχάσετε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Σε περίπτωση δεμάτων ή ογκωδέστερων φακέλων θα εξυπηρετούσε
εάν υπήρχε και μια κατάσταση των αντικειμένων που αποτελούν το περιεχόμενό τους.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2010! (Σφραγίδα ταχυδρομείου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ