Εργαζόμενε, εργαζόμενη, μετανάστη, μετανάστρια, Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στη Βαυαρία, που γίνονται στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, παρά τις προεκλογικές κραυγές των αστικών κομμάτων. Γερμανία γιαυτούςσημαίνει ισχυρό γερμανικό κεφάλαιο, ισχυροί βιομήχανοι κι επιχειρηματίες απέναντι και σε βάρος των εργατών, των μεταναστών, των μικρών επαγγελματιών. Τα μέτρα που παίρνουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους είναι ίδια: γενίκευση της ελαστικής εργασίας, δραματική αύξηση της φτώχειας, αδιέξοδο για τους συνταξιούχους, ανασφάλεια για τη νεολαία. Σε αυτήν την επίθεση σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ∆ήμοι, ως τοπική διοίκηση, που αποτελούν μακρύ χέρι του κράτους. ∆εν έχει να κερδίσει τίποτα ο εργάτης, ο νέος, ο μετανάστης από την κούρσα ανταγωνισμού των γερμανικών μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί προσπαθούν να αποφύγουν να επιβαρυνθούν με τη ζημιά της κρίσης χρεώνοντάς την στους ανταγωνιστές τους, τις ΗΠΑ κι άλλες ισχυρές καπιταλιστικές χώρες.

Οι διαφορές μεταξύ των αστικών κομμάτων είναι στα σημεία. Είναι παραλλαγές της ίδιας αντεργατικής πολιτικής. Όλα τους είναι πρόθυμα να προωθήσουν πολιτικές σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Είτε με CDU/CSU ή SPD επικεφαλής, ανεξαρτήτως των κυβερνητικών εταίρωνκομμάτων που θα έχουν (Πράσινοι-FDP), είτε με «μεγάλο συνασπισμό», o αντιλαϊκός μονόδρομος της ΕΕ θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, αφού τα μονοπώλια θα συνεχίσουν να έχουν την εξουσία. Κι όσα κόμματα ισχυρίζονται ότι είναι φιλολαϊκή, δήθεν, λύση να επανέλθει ως νόμισμα το μάρκο, κρύβουν ότι η ιδιοκτησία των εργοστασίων, του πλούτου συνολικά, είτε με μάρκο είτε με ευρώ, μένει στα χέρια των μεγάλων οικονομικών ομίλων που θησαυρίζουν. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί, επίσης, ο επιζήμιος ρόλος της Linke (που αποτελεί αδελφόκόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), η οποία είναι πρόθυμη να συμμετάσέχει σε κυβέρνηση μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες, δημιουργώντας αυταπάτες ότι μπορούν αυτοί, τάχα, να διορθωθούν και ότι οι βιομήχανοι είναι δυνατό ναπειστούν να αναδιανείμουν τα κέρδη τους.

Από την άλλη, οι Νεοναζιστικές ομάδες τείνουν χέρι βοήθειας στο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους εκτρέφει. Oι εξελίξεις στην Ουκρανία και η προώθηση των Νεοναζί στην «κυβέρνησή» της από ΗΠΑ και ΕΕ αποκαλύπτει το πόσοαντισυστημικοί είναι οι φασίστες. Σε εμάς τους μετανάστες δεν χωράνε φασιστικές λογικές ξέρουμε καλά πού οδηγεί το μίσος τους. Οι έλληνες μετανάστες πρέπει να απομονώσουν τους εγκληματίες νεοναζί του NPD και της Χρυσής Αυγής, αλλά και να κόψουν το βήχα σε όσες πολιτικές δυνάμεις, ενώ στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα και την ΕΕ, προσπαθούν να ξεπλυθούν με δήθεν αντιφασιστικά μέτωπα που, τελικά, δίνουν πόντους στη ΧΑ.

Περί «ελλήνων εκπροσώπων»… Η χρησιμοποίηση, για μια ακόμα φορά, του τεχνάσματος της «ελληνικήςκαταγωγής» υποψηφίων από τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές έχει αποδειχθεί ότι κάθε άλλο παρά προστατεύει τους έλληνες μετανάστες από την επίθεση στα δικαιώματά τους: τη μαύρη εργασία, τα δουλεμπορικά γραφεία και την επενοικιαζόμενη εργασία, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς των ελλήνων και όχι μόνο μεταναστών, τη σύνταξη στα 67, τις περικοπές σε υγεία, τα σχολεία δεύτερης κατηγορίας για τα παιδιά μας και τα «Κέντρα Λόγου» αντί για ολόπλευρη μόρφωση, τις διακρίσεις. Το ζήτημα είναι ποια συμφέροντα εκπροσωπεί ο κάθε υποψήφιος, ποια τάξη υπηρετεί η πολιτική των κομμάτων που κατεβαίνουν. Άλλωστε, έχουμε πείρα από τα αποτελέσματα της πολιτικής «συμπατριωτών» μας, που υπηρετούν την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την αντιλαϊκή πολιτική. Η συμμετοχή στα γερμανικά κόμματα συνεπάγεται αποδοχή και ταύτιση με την πολιτική τους και όχι, όπως πλασάρουν κοροϊδεύοντας, ότι είναι δήθεν ο δικός μαςστους Γερμανούς“. Η ίδια η πείρα των μεταναστών το αποδεικνύει: Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις και κόμματα που διέλυσαν την Κοινότητα στο Μόναχο, αφού πρώτα την απαξίωσαν στο όνομα του «κοινωνικού διαλόγου» και της «θεσμικής εκπροσώπησης» που έβαζε τους μετανάστες στη γωνία.

Από τις κάλπες των γερμανικών δημοτικών εκλογών λείπουν οι κομμουνιστές. Το κομμουνιστικό κίνημα έχει χτυπηθεί στη Γερμανία για πολλά χρόνια.

Καλούμε τους εργαζόμενους, Γερμανούς και μετανάστες, να ψηφίσουν λευκό/άκυρο ή να απέχουν από τις εκλογές, στις οποίες κατεβαίνουν λίστες ξένες και εχθρικές προς τα συμφέροντα τους. Το ΚΚΕ καλεί τους έλληνες μετανάστες να πρωτοστατήσουν καθημερινά στη μάχη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολειά και τις σχολές για να υπερασπιστούν τα εργατικά τους δικαιώματα. Να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τις διακρίσεις μαζί με τους γερμανούς εργαζόμενους και να διεκδικήσουν ένα δρόμο ανάπτυξης χωρίς μονοπώλια, χωρίς εκμετάλλευση, αποδεσμευμένο από την ΕΕ, όπουοι εργαζόμενοι θα παράγουν τον πλούτο και οι ίδιοι θα τον καρπώνονται”.KKEsim41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ