Τατούλης και Χατζημαρκάκης τιμούν τους Έλληνες εκθέτες – Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος τώρα και στη Γερμανία.

 

anuga01
Από δεξιά: Γιώργος Χατζημαρκάκης, Πέτρος Τατούλης και Φαίδων Κοτσαμπόπουλος (Αντιπρόεδρος DHW)

Κολωνία, 7.10.2013. Τελείως τυχαία συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσουν και ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης στην Παγκόσμια Έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGAστην Κολωνία. Ο πρώτος επισκέφθηκε τους παραγωγούς και εκθέτες που ήλθαν από την περιφέρειά του για να εκθέσουν τα εκλεκτά προϊόντα της πελοποννησιακής γης στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ευρώπη. Ο δεύτερος και με την ιδιότητα του Προέδρου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW παραυρέθηκε στην ANUGAγια να στηρίξει όλους τους Έλληνες εκθέτες στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο εξωστρεφείς, να ανταγωνισθούν άλλες εθνότητες και να κερδίσουν μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς, ειδικά δε της

γερμανικής. Μετά την επίσκεψή του σε πολλά ελληνικά περίπτερα συνοδευόμενος από κλιμάκιο του DHWκαι μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μίλτο Καρούμπα, ο κ. Χατζημαρκάκης δήλωσε στον τύπο: «Είμαι κατενθουσιασμένος από την φετινή ελληνική παρουσία.

anuga002
Από αριστερά: Μίλτος Καρούμπας, Γιώργος Χατζημαρκάκης και Γιώργος Παχειαδάκης (Agentur SIMEION, Düsseldorf) σε ένα από τα περίπτερα του ΟΠΕ

Μία παρουσία δυναμική, ζωντανή και γεμάτη όρεξη για περισσότερη δουλειά, περισσότερη ποιότητα και περισσότερη καινοτομία. Βλέπω προϊόντα και συσκευασίες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Ο ΟΠΕ κατάφερε να φέρει σχεδόν όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας στην ANUGA. Αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συνέβαλαν σ αυτήν την αξιοζήλευτη ελληνική παρουσία. Μας γεμίζει υπερηφάνεια να βλέπουμε τόσο άσπρο και γαλάζιο στην ANUGA. Η Ελλάδα και πάλι είναι παρούσα!»

Στα πλαίσια της συνάντησής τους οι δύο πολιτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για περισσότερη ελληνογερμανική συνεργασία και προώθηση όλων των πρωτοβουλιών σε αυτόν τον τομέα. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσουν συνεργάζεται εδώ και μόλις έναν χρόνο στενά με την Κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι κυβερνήσεις Ελλάδος και Γερμανίας το 2010. Έτσι πάνω από 30 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου μπόρεσαν φέτος να συμμετάσχουν στην ANUGA και αυτό με την υποστήριξη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και του Γερμανο-Ελληνικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

anuga003
Ο Πρόεδρος του DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης εν μέσω των αρχιμαγείρων. Στα δεξιά του ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μίλτος Καρούμπας και αριστερά του ο συντονιστής Γερμανίας Γιώργος Καναβάκης.

Κολωνία, 7.10.2013. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία της δυναμικής παρουσίας Ελλήνων εκθετών από τον τομέα των τροφίμων και ποτών στην φετινή ANUGA, την μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση του κλάδου, και την εξαιρετική παρουσίαση σειράς ποιοτικών τοπικών και πιστοποιημένων προϊόντων της ελληνικής γης. Έτσι εκμεταλλευόμενος αυτό το ιστορικό γεγονός προβολής των παραπάνω ελληνικών προϊόντων και με την στήριξη της παγκοσμίου φήμης ελληνικής εταιρείας PROVILAE, μίας υψηλής τεχνολογίας εταιρείας κατασκευής πρόσθετων βελτιοτικών υλών τροφίμων, που τους προσέφερε τους χώρους του περιπτέρου της, ο Πρόεδρος Μίλτος Καρούμπας κάλεσε τους φίλους της Λέσχης και όλους τους εκθέτες να γιορτάσουν την ίδρυση του παραρτήματος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην Γερμανία.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια και αποτελεί μία επαγγελματική λέσχη με περισσότερο από 700 μέλη (αρχιμάγειρες και αρχιζαχαροπλάστες) στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συντονιστής του παραρτήματος Γερμανίας αναλαμβάνει ο Σεφ Γιώργος Καναβάκης από το Μάνχαϊμ. anuga004

Μεταξύ των πρώτων που συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μίλτο Καρούμπα και τον νέο συντονιστή Γερμανίας Γιώργο Καναβάκη για την πρωτοβουλία τους αυτή, ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHWΓιώργος Χατζημαρκάκης, απευθυνόμενος στους αρχιμαγείρους αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα τοπικά και πιστοποιημένα προϊόντα της ελληνικής γης λόγω της υψηλής τους ποιότητας αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της προβολής των προϊόντων τους στο εξωτερικό. Συγχρόνως υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο εκείνων των αρχιμαγείρων που χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα στην μαγειρική τους προωθώντας έτσι την ελληνική μεσογειακή κουζίνα παγκοσμίως. Γι αυτό η Λέσχη Αρχιμαγείρων είναι βασικός και απαραίτητος εταίρος σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία υπάρξει για την πιστοποίηση της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας για τους χώρους εστίασης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο DHW αποφάσισε ήδη πριν από δύο χρόνια να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Λέσχη. Υπογράμμισε δε συγχρόνως και κάτι που πολλές φορές ξεχνιέται: την σημασία των συνεργειών της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας και του τουρισμού όχι μόνο για την οικονομία της Ελλάδας αλλά και για τις θέσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης και εργασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ