salapatasΜέσα στο πλαίσιο της ερανικής εκστρατείας, με σκοπό την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέου της κατεχόμενης Καρπασίας Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18η Μαΐου 2014 επιχορηγημένη πεζοπορία, την οποία οργάνωσε η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Ηarrow ΒΔ Λονδίνου.

Επικεφαλής της πεζοπορίας ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους. Συμμετείχαν οι εξής: Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, κ. Γεώργιος Κωστόπουλος, κ. Παναγιώτης Αργυρού, κ. Αντώνης Βιδός, Δρ. Ferdinand Lali και Francis Lali.

Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στο Wood Green, όπου έλαβαν τις ευχές και την Αρχιερατική ευλογία των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Κυανέων κ. Χρυσοστόμου και Τροπαίου κ. Αθανασίου. Στη μέση της διαδρομής φιλοξενήθηκαν στην οικία των Χρήστου και Ανίτας Ορθοδόξου.

Κατέληξαν δε τελικά στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Αγίας Παρασκευής, Ηarrow ΒΔ Λονδίνου, όπου τους ανέμεναν εγκάρδια ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και το εκκλησίασμα. Ο π. Αναστάσιος τους καλωσόρισε με θερμά λόγια και προσέφερε σε όλους τους πεζοπόρους βιβλία δώρα. Κατόπιν προσφέρθηκε κέρασμα στην Κοινοτική Αίθουσα.

Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν οικονομικά στο θρησκευτικής αλλά και εθνικής σημασίας έργο της αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέου της κατεχόμενης Καρπασίας Κύπρου, μπορούν να επιχορηγήσουν τους πεζοπόρους, προσφέροντας τη χορηγεία τους στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος, γράφοντας την επιταγή τους στο όνομα: “St. Panteleimon Greek Church” και αποστέλοντάς την στην διεύθυνση: St. Panteleimon Greek Orthodox Church, 660 Kenton Road, Harrow, Middx. HA3 9QN, London, England. Όλα τα χρήματα θα προσφερθούν για τον παραπάνω σκοπό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ