harrow2Δραστηριότητες της Κοινότητας του Harrow.

A). Επιχορηγημένη Πεζοπορία.

H Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου οργάνωσε την Κυριακή 21η Απριλίου τ.έ. Επιχορηγημένη Πεζοπορία, με σκοπό την ενίσχυση του Εράνου για την αποπληρωμή του χρέους της ανέγερσης του νεόδμητου Ναού της Κοινότητας. Η Πεζοπορία ήταν πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Παντελή Δημοσθένους.

Περπάτησαν οι εξής: κ. Παντελής Δημοσθένους, Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, κ. Παναγιώτης Αργυρού, κ. Γεώργιος Κωστόπουλος και Δρ. Ferdinand Lali.

Η Πεζοπορία ξεκίνησε από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στο Wood Green, με τις ευχές και την Αρχιερατική ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου και ολοκληρώθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, μετά από 4 ώρες και αφού οι πεζοπόροι είχαν διανύσει μια απόσταση 15,5 χιλιομέτρων.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και το πολυπληθές εκκλησίασμα που τους συνεχάρη με ένα θερμό χειροκρότημα. Ο π. Αναστάσιος έψαλλε ειδική ευχαριστήρια Ακολουθία, προς τιμήν των ευγενών πεζοπόρων και προσέφερε στον καθένα από ένα βιβλίο δώρο.

Οι χορηγίες που συνελέγησαν μέχρι σήμερα είναι περίπου £5000. Η συλλογή συνεχίζεται. Όσοι ενδιαφέρονται να επιχορηγήσουν την ευγενική και βέβαια κοπιαστική αυτή δραστηριότητα μπορούν να αποστέλλουν τις χορηγίες τους στη διεύθυνση του Ναού: 660 Kenton Road, Harrow, Middx. HA3 9QN. Οι επιταγές να γράφονται στο όνομα: «St. Panteleimon Greek Church».

Β). Ομιλία για την Οστεοπόρωση.

Η Πρόεδρος κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου και τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών «Αγ. Αγάθη», της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow, οργάνωσαν την Κυριακή 21η Απριλίου τ.έ. την μηνιαία Πνευματική Σύναξή τους.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Γεώργιος Αδαμούδης, ο οποίος έδωσε εξαιρετική ομιλία με θέμα την «Οστεοπόρωση και τα Οστεοπορωτικά Κατάγματα».

Ο Δρ. Αδαμούδης ομίλησε εμπεριστατωμένα γύρω από το κεντρικό θέμα, το οποίο είναι μέρος της επιστημονικής του ειδικότητας, δείχνοντας μάλιστα και μεγάλη σειρά έγχρωμων διαφανειών.

Μετά την ομιλία ακολούθησε μακρά συζήτηση, κατά την οποία έλαβαν μέρος πολλά μέλη του ακροατηρίου με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Ο ομιλητής έλυσε όλες τις απορίες του ακροατηρίου και μάλιστα αρκετοί τον απασχόλησαν ιδιαιτέρως με προσωπικά τους θέματα και ερωτήσεις.

Οι Κυρίες της Αδελφότητας είχαν ετοιμάσει -όπως πάντα- πολλά και εύγευστα νηστήσιμα κεράσματα και όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι με την αβραμιαία φιλοξενία.

Γ). Συλλογή τροφίμων για την Κύπρο.

Στην Εκστρατεία Αγάπης για την Κύπρο συμμετείχε και η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος. Συγκεκριμένα η φιλογενής Ομογένειά μας οργάνωσε μεγάλο Έρανο τυποποιημένων τροφίμων, με σκοπό να μεταφερθούν στην Κύπρο να να διανεμηθούν δωρεάν μέσω των Κοινοτικών Παντοπωλείων στους αδελφούς μας που τα έχουν ανάγκη.

Πολλά μέλη και φίλοι της Κοινότητας προσέφεραν διάφορα είδη τροφίμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο οίκημα της Ελληνο-Κυπριακής Αδελφότητας, για να προωθηθούν στον προορισμό τους, στην εσταυρωμένη Μεγαλόνησο.

Εκτός από τον Έρανο τροφίμων, η Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος διενήργησε χρηματικό Έρανο, τη προτροπή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου. Το προϊόν του εν λόγω Εράνου ανήλθε στο ποσό των £1000, το οποίο θα προωθηθεί προς τους εν ανάγκη ευρισκομένους αδελφούς μας στην Κύπρο, μέσω της Ι.Α. Θυατείρων & Μεγ. Βρετανίας.

Δ). Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας & Μεγάλης Εβδομάδος.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ

9.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.    Όρθρος και Θεία Λειτουργία
(Ευλογία & Διανομή βαΐων & ελαιοκλάδων)
7.00 μ.μ. – 8.45 μ.μ.        harrow1Ακολουθία του Νυμφίου

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

7.00 μ.μ. – 8.45 μ.μ.        Ακολουθία του Νυμφίου

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

9.30 π.μ. – 11.00 π.μ.    Θεία Λειτουργία Προηγιασμένων Δώρων
7.00 μ.μ. – 8.45 μ.μ.        Ακολουθία του Νυμφίου

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

7.00 μ.μ. – 9.45 μ.μ.        Άγιο Ευχέλαιο & Ακολουθία Μυστικού Δείπνου

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ

6.00 π.μ. – 7.30 π.μ.        Εσπερινός & Θεία Λειτουργία Μεγ. Βασιλείου
7.30 π.μ. – 10.30 π.μ.    Θεία Κοινωνία για τους εργαζομένους
6.30 μ.μ. – 10.00 μ.μ.    Ακολουθία των Αχράντων Παθών –
Ανάγνωση 12 Ευαγγελίων
(Ο Τίμιος Σταυρός λιτανεύεται στις 8.15 μ.μ.)

ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

10.00 π.μ. – 12.00 μεσ.    Ακολουθία Μεγάλων Ωρών
12.00 μεσ. – 1.30 μ.μ.    Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως
7.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.    Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου
8.05 μ.μ. – 8.40 μ.μ.        Ψάλλονται τα Εγκώμια
9.00 μ.μ.            Έξοδος Λιτανείας Επιταφίου

ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

Από τις 7.30 π.μ.         Θεία Κοινωνία για τους εργαζομένους
10.00 π.μ. – 12.30 μ.μ.    Εσπερινός & Θεία Λειτουργία Μεγ. Βασιλείου
11.00 π.μ.            «Ανάστα ο Θεός…»
10.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ.    Εναρκτήριος Ακολουθία της Αναστάσεως
11.00 μ.μ. – 11.15 μ.μ.    «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ» (Καλός Λόγος)
11.15 μ.μ. – 1.30 π.μ.        Όρθρος & Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως
(Διανομή πασχαλινών αυγών)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

12.00 μεσ. – 1.15 μ.μ.    Μέγας Εσπερινός του Πάσχα (της Αγάπης)
12.20 μ.μ.            Αρχίζει η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου
σε διάφορες γλώσσες

Η Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow ΒΔ Λονδίνου εύχεται σε όλη τη θεοφιλή Παροικία μας Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ