«Η  25η Μαρτίου 1821, σηματοδότησε το νέο ξεκίνημα της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού. Ήταν φυσικό επακόλουθο  της ισχυρής θέλησης του Έθνους μας να ανακτήσει την ελευθερία και  την ανεξαρτησία του. Παρ΄όλο που εκδηλώθηκε σε μια ιστορική στιγμή, που όλος ο κόσμος θεωρούσε ακατάλληλη, επέτυχε, γιατί κανείς δεν είχε κατανοήσει ότι πέρα από τις γεωπολιτικές επιδιώξεις των ‘’ισχυρών’’, τις συγκυρίες, τους συσχετισμούς δυνάμεων, τις συμμαχίες –Ιερές ή μη – το Έθνος μας διαθέτει αδάμαστο εθνικό φρόνημα, ιστορική μνήμη, περίσσευμα ψυχής και  ισχυρά εσωτερικά ερείσματα   σφυρηλατημένα μέσα από χιλιάδες χρόνια αγώνων και θυσιών.
Το μήνυμα του άθλου του ’21 παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους και δύσκολες ώρες.
Σήμερα, καλούμαστε και πάλι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να ξεπεράσουμε την κρίση για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που τους αξίζει.
Στην προσπάθεια αυτή καθοριστική, όπως και τότε, είναι η ουσιαστική συνδρομή των δραστήριων και δημιουργικών δυνάμεων του απανταχού Ελληνισμού, ο οποίος έχει αποδείξει ότι διατηρεί και  δυναμώνει τα αισθήματα εθνικής ομοψυχίας  και συμπαρίσταται πάντοτε αποφασιστικά και ουσιαστικά σε κάθε εθνική προσπάθεια.
Οι αξίες και τα ιδανικά των αγωνιστών του ’21 εξακολουθούν να εμπνέουν όλους, όσο μακριά από την Πατρίδα και αν βρίσκονται. Με εθνική ενότητα και ομοψυχία ο Ελληνισμός θα κερδίσει και τούτη, την διαφορετική, αλλά κρίσιμη για το μέλλον του Έθνους, μάχη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ