Την πρόσκληση  της  Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης  δέχτηκε  ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου  να  μεταβεί  στην Μελβούρνη  από  το Σύδνεϋ  όπου  είχε  έρθει  προσκαλεσμένος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας   για την 11η Κληρολαική συνέλευση. Συγκεκριμένα στην Μελβούρνη έφτασε  την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου  και αναχώρησε  την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.

Το Σάββατο  26 Ιανουαρίου  ο Σεβασμιώτατος  τέλεσε  τον καθιερωμένο  Αγιασμό  στο Κρητικό  Χωριό για  το  νέο  έτος ενώ  αμέσως  μετά  έγινε  και  η  Κοπή  της Βασιλόπιτας  μαζί  με  τον Πρόεδρο  κ. Ιωάννη Νικολακάκη. Στην αρκετά  συγκινητική  ομιλία  του  ο  Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε  την Παγκρήτια Ένωση για την πρόσκληση ενώ έκανε μια  σύντομη αλλά  μεστή αναφορά  για  τα  προβλήματα  που  αντιμετωπίζει ο λαός της Κρήτης ενώ τελειώνοντας ανάφερε για τα άξια έργα που έχουν καταφέρει οι Απόδημοι Κρήτες και ειδικά οι Κρητες της Μελβουρνης. Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης  κ. Ιωάννης Νικολακάκης  ευχαρίστησε  τον Μητροπολίτη  για την τιμή που έκανε  στην Παγκρήτια Ένωση να παραβρεθεί  ενώ  παράλληλα  τον τίμησε με  ειδική  πλακέτα  για το έργο που προσφέρει  στο ποίμνιο  του στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Αξίζει να  αναφέρουμε  ότι  τον Σεβασμιώτατο  συνόδευαν  από  την Κρήτη  και  ο  Αρχιμανδρίτης  π. Παρθένιος Καλυβιανάκης  Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ατάλης Μπαλή, ο  Καθηγητής Θεολογίας  του Πανεπιστημίου  Αθηνών κ. Νίκος Ξεξάκης  και  ο  Γιατρός ακτινολόγος  κ. Κωνσταντίνος  Χλαπουτάκης από την Νεάπολη Λασιθίου.


Κατά  την παραμονή  τους  στην Μελβούρνη εκτός από τον Αγιασμό στο Κρητικό Χωριό, είχαν  την ευκαιρία  να  επισπευτούν  τα  διάφορα  αξιοθέατα  της  Μελβούρνης , να συναντηθούν  με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. ΙΕΖΕΚΙΗΛ  στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, επίσης με  τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη , ενώ  την Κυριακή 27 Ιανουαρίου  συλλειτούργησε  στην Ιερά Μονή της Παναγίας « ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ »  με τον π. Σπυρίδων Μπόνια και άλλους  κληρικούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ