Με απόφαση των Δημοτικών Νοσοκομείων της Πόλης Μονάχου τα έμβρυα που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν ρίπτονται „στον κάλαθο των αχρήστων“, αλλά τοποθετούνται σε ειδικό μνήμα.  Ο Δήμος Μονάχου έχει φροντίσει να υπάρχουν στα νεκροταφεία της πόλης ειδικοί τάφοι για τα έμβρυα.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης επισκέπτεται μαζί με τους θρησκευ-τικούς εκπροσώπους των άλλων χριστιανικών δογμάτων και των λοιπών θρησκειών δύο φορές το χρόνο το „μνήμα των πεταλούδων“, όπως ονομάζεται ο τάφος των εμβρύων στο ανατολικό νεκροταφείο της πόλης.

Επειδή το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν προβλέπει εκκλησιαστική κηδεία για αβάπτιστα παιδιά, για το λόγο αυτό η επίσκεψη του π. Αποστόλου έχει περισσότερο ποιμαντικό χαρακτήρα. Η εκκλησιαστική στήριξη των συζύγων, αλλά και όλης της οικογένειας, στη δύσκολη αυτή στιγμή της θλίψης και του πόνου, έχει ανυπολόγιστη θεραπευτική αξία.

Όλοι οι γονείς, ανεξάρτητα της εθνικότητάς τους και της θρησκευτικής τους ταυτότητας, εκτιμούν θετικώτατα την παρεχόμενη ηθική στήριξη, τα δε μέσα γενικής ενημέρωσης χαιρέτισαν με επαινετικό λόγο τη πρωτότυπη αυτή διαθρησκειακή πρωτοβουλία και συνεργασία των εν Μονάχω εκκλησιών καί άλλων θρησκευμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ