gianninaΜε λαμπρότητα και μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα εορτάστηκαν τα 35χρονα του Ηπειρώτικου Συλλόγου Bielefeld. Από πλευράς της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης παρευρέθη ο πρόεδρός της κ. Σπύρος Κωσταδήμας.

giannina2Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε ο πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου κ. Δημήτριος Ντόκος ο οποίος αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στα 35 χρόνια του Συλλόγου και την προσφορά στους Ηπειρώτες του Bielefeld έπλεξε εγκώμιο στην ΄Ηπειρο και στους Ηπειρώτες για όσα πρόσφεραν στην ΄Ηπειρο και στην Ελλάδα γενικότερα.

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Κωσταδήμας αφού συνεχάρη το Σύλλογο για την 35ετή προσφορά του προς τους Ηπειρώτες και όλους τους Έλληνες της Περιοχής, αναφέρθηκε και στην προσφορά του Συλλόγου στη διατήρηση της παράδοσης, του  πολιτισμού των ηθών και εθίμων των αποδήμων Ηπειρωτών. Εξήρε την αγαστή συνεργασία που έχουν μεταξύ των όλοι οι Σύλλογοι Ηπειρωτών της μεγάλης περιοχής του Bielefeld αλλά και με τους άλλους συλλόγους και  φορείς.
Αναφέρθηκε ακόμη με την λαμπρότητα που εορτάστηκαν τα 100χρονα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου από όλους του Ηπειρώτικους Συλλόγους και γενικά από όλους τους Απόδημους Ηπειρώτες ανά τον κόσμο.
Τέλος ευχήθηκε στο Σύλλογο να τα  εκατοστίσει, στον πρόεδρο και στο Δ.Σ. κουράγιο και δύναμη για να πετύχει τους στόχους που έθεσε. Στον Σύλλογο που κατάφερε με τις εκδηλώσεις και τις πράξεις του γενικά  να τραβήξει κοντά του τους νέους ανθρώπους του Bielefeld. Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυνε και ο ιερέας της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Τσόμπρας και η κ. Gräwe από την υπηρεσία για πολυπολιτισμικές υποθέσεις και ενσωμάτωσης του Δήμου Bielefeld .

Μετά απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Ντόκο αναμνηστικές πλακέτες στον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Κωσταδήμα στον πρώτο  πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Bielefeld κ. Νικόλαο Παπαμάρκου, τον π. Δημήτριο και στην κ. Gräwe.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ Ιωάννης Αναστασόπουλος, γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Bielefeld, ο  κ. Νικ. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Gütersloh, η κ. Δήμητρα Γκέγκα, πρόεδρος της ηπειρωτικής Αδελφότητας Hannover με πολλά μέλη του Δ.Σ. και πάρα πολλά μέλη του Συλλόγου τους, ο κ. Αθανάσιος Βλάχος πρόεδρος του Ηπειρώτικου Συλλόγου Gütersloh με  πολλά μέλη του Δ.Σ. και πάρα πολλά μέλη του Συλλόγου τους, ο κ. Γεώργιος Καραμιχαλίδης, πρόεδρος Θεσσαλικού Συλλόγου Bielefeld, η κ. Σοφία Δραγοτένλη, πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Bielefeld, ο κ. Δημήτριος Μπαντέκας, πρόεδρος του Μακεδονικού Συλλόγου  Bielefeld, ο κ. Χρυσοβαλάντης Τσότσης, πρόεδρος Κιλκισιακού Συλλόγου Bielefeld, οι κ.κ. Γρηγόριος Μαυροειδής και Ειρήνη Ηρακλειώτη, χοροδιδάσκαλοι των χορευτικών της Ενορίας Bielefeld οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Τα πολλά χορευτικά συγκροτήματα που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από την ΄Ηπειρο και όλη την Ελλάδα με πρώτο το χορευτικό Συγκρότημα του τοπικού Συλλόγου Ηπειρωτών Bielefeld. Στη συνέχεια παρουσίασαν χορούς τα χορευτικά της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αννοβέρου «ΠΙΝΔΟΣ», του Ηπειρώτικου Σύλλογο Γκύτερσλο, του Θεσσαλικού Συλλόγου Bielefeld, του Μακεδονικού Συλλόγου Γκύτερσλο, της ΄Ενωσης Ποντίων  Bielefeld, της χορευτικής Ομάδας «ΗΛΙΟΣ ΕΛΛΑΣ», του Συλλόγου Κιλκισίων Bielefeld και το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Bielefeld. Σε όλα τα χορευτικά απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις.
Τέλος το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας χωρίς σταματημό με πολύ κέφι και μεράκι!

Γενική Γραμματεία Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ