Boulgarides-GedenktafelΣτις  8.11.13 έλαβαν χώρα στο Μόναχο τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικών πλακών προς τιμή των δύο δολοφονηθέντων στο Μόναχο, – από τη νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα -, Θεοδώρου Βουλγαρίδη και Habil Kilic. Ο εκπρόσωπος της Βαυαρικής Κυβέρνησης, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Georg Eisenreich και η Δήμαρχος Μονάχου κ. Christine Strobl προέβησαν από κοινού στα αποκαλυπτήρια των αναμνηστικών πλακών στους δύο χώρους όπου έλαβαν χώρα οι δολοφονίες. Στις σχετικές ομιλίες του, αναφέρθηκαν στις αποτρόπαιες πράξεις των νεοναζιστών, στην αποτυχία των ανακριτικών και αστυνομικών Αρχών να εξιχνιάσουν τα εγκλήματα, στις πολύχρονες ταλαιπωρίες των συγγενών των θυμάτων, στην ανάγκη συσπείρωσης όλων ενάντια στην τρομοκρατία και ζήτησαν πάλι συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Απόστολος Μαλαμούσης τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Θεοδώρου Βουλγαρίδη.

Στην αναμνηστική πλάκα αναγράφονται τα ονόματα των δολοφονηθέντων στη Γερμανία και το ακόλουθο κείμενο:

“Νεοναζιστές εγληματίες δολοφόνησαν μεταξύ των ετών 200 και 2007 δέκα ανθρώπους σε επτά πόλεις της Γερμανίας. Εννέα ανθρώπους που με την οικογένειά τους βρήκαν στη Γερμανία μια νέα πατρίδα και μία αστυνομικό. Είμαστε άναυδοι και νοιώθουμε ντροπή για το γεγονός  ότι αυτές οι τρομοκρατικές βιαιοπραγίες δεν αναγνωρίστηκαν για πολλά χρόνια ως αυτές που ήταν: απάνθρωπες δολοφονίες. Λέμε: ποτέ πάλι”.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων παρέστησαν ο κ. Γαβριήλ Βουλγαρίδης με την οικογένειά του, και πολλούς συγγενείς του, η χήρα σύζυγος του δολοφονηθέντος Τούρκου, κ. Pinar Kilic, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, η Ευαγγελική Επίσκοπος Μονάχου κ. Susanne Breit-Keßler, ο αρχιερατικός Επίτροπος του Καρδιναλίου Μονάχου, κ. Rupert Graf zu Stolberg, η ΑΒΥ ο Δούκας της Βαυαρίας Franz, η Γενική Πρόξενος κ. Σοφία Γραμματά, ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννακάκος, ο διευθυντής της Αστυνομίας Μονάχου, η πρόεδρος του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου,  το μέλος του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου και συγγενής του δολοφονηθέντος, κ Σπυριδούλα Παρασίδου, το μέλος  της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης κ. Αναστασία Ντικ, ο εν Μονάχω παρεπιδημών πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης και ο πρόεδρος του Κρητικού Συλλόγου κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής. Η τηλεόραση, το βαυαρικό ραδιόφωνο και οι μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αναφέρθηκαν διεξοδικά την τελετή των αποκαλυπτηρίων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας

π. Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Φωτογραφία:  ο π. Απόστολος Μαλαμούσης και ο Γαβριήλ Βουλγαρίδης (αδελφός του  μακαρίτη Θεοδώρου Βουλγαρίδη) μπροστά στην αναμνηστική πλάκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ