Ude-Lehrer-2Του Αρχιδημάρχου Μονάχου κ. Χρίστιαν Ούντε από την Ορθόδοξη Εκκλησία Μονάχου. Με ιδιαίτερη επισημότητα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας στο Μόναχο τον φιλέλληνα Αρχιδήμαρχο κ. Χρίστιαν Ούντε, στις 30 Απριλίου,  την τελευταία ημέρα της εργασίας του, ως Δημάρχου Μονάχου. Μετά από 21 χρόνια λίαν ευδόκιμης και άκρως επιτυχούς πηδαλιουχίας του τόσο στο Δήμο Μονάχου, όσο και σε Ομοσπονδιακές Γερμανικές υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρέδωσε τη σκυτάλη της Δημαρχίας, αφού με βάση το νόμο δεν μπορούσε να βάλει και πάλι (λόγω ηλικίας) εκ νέου υποψηφιότητα ως Δήμαρχος.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, επικεφαλής μουσικής ομάδας, επισκέφθηκε τον κ. Ούντε στην οικία του και τον απεχαιρέτησε με ελληνική μουσική και άσματα με την σοπράνο κ. Μαρία Κωστράκη.

Η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερη τόσο για τον τιμώμενο και τη σύζυγό του, όσο και για τους παρευρισκομένους έλληνες Μονάχου. Στη σχετική του προσφώνηση ο π. Απόστολος ευχαρίστησε τον κ. Ούντε για την πολύπλευρη προσφορά του στην ελληνική παροικία Μονάχου, για τη συμμετοχή του σε λατρευτικές εκδηλώσεις, όπως λ.χ. στον ετήσιο αγιασμό του ποταμού Ίσαρ, στην περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, στη βοήθειά του για την ανακαίνιση της Σαλβάτορκιρχε και στην ενεργό συμμετοχή του στις Ελληνο-Βαυαρικές Πολιτιστικές Ημέρες. κ.α.

Ο ελληνικός αποχαιρετισμός είχε μεγάλη απήχηση στα μέσα ενημέρωσης. Παρευρέθησαν στον αποχαιρετισμό τηλεοπτικά συνεργεία του δευτέρου τηλεοπτικού σταθμού της Γερμανίας, ZDF και της βαυαρικής τηλεόρασης BR, τα οποία και μετέδωσαν σχετικό ρεπορτάζ. Επίσης το βαυαρικό ραδιόφωνο και γερμανικές εφημερίδες αναφέρθηκαν διεξοδικά στο γεγονός αυτό.

Με ευχές

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας

π. Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ