Με αφορμή την έναρξη εργασιών καθαρισμού του οικοπέδου και εκσκαφών των θεμελίων που έχει προγραμματιστεί για την 30.4.14 η κατασκευαστική εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ και ο εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας για το θέμα του σχολικού Κτηρίου πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση για τους περίοικους, με σκοπό να καθησυχάσουν τα πνεύματα που έχει αναστατώσει η παραφιλολογία για «απώλεια» του οικοπέδου και «ακύρωση της πώλησης» με σκοπό να επιστραφεί δηλ. το οικόπεδο στον Δήμο Μονάχου.
Περι τους 100 περίοικους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έλαβαν μέρος στην εποικοδομητική αυτή συνάντηση που έγινε στους χώρους του γειτονικού αθλητικού συλλόγου FC PHÖNIX MUENCHEN s.V. Επρόκειτο σχετικά για ανέλπιστα πολυπληθή συμμετοχή που επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης στα πλαίσια δημιουργίας ενός καλού και εποικοδομητικού κλίματος, όπου οι Βαυαροί γείτονες στην περιοχή Berg am Laim διαπίστωσαν ότι η ελληνική πλευρά σέβεται τις ανησυχίες τους και κάνει κάθε προσπάθεια να διατηρήσει αλώβητη την ελληνο-βαυαρική φιλία.
Στην εκδήλωση αυτή δόθηκε η ευκαιρία στον πολ. μηχανικό κ. Χρυσανθάκη να ενημερώσει για την εταιρεία και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου με τη βοήθεια ηλεκτρονικής παρουσίασης και στον νομ. σύμβουλο κ. Βλαχόπουλο να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το δικαίωμα της ελληνικής πολιτείας στην κατασκευή και λειτουργία του δίγλωσσου ελληνικού σχολείου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας Πρωτοπρεσβύτερος π.Απόστολος Μαλαμούσης, ο Πρόεδρος της τοπικής Οργάνωσης CSU κ. Franz Xaver Geis καθώς και οι ομότιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου κ.Ξεπαπαδάκος και της Ομοσπονδιας Γονέων Βαυαρίας κ. Κουτσομητόπουλος. Σε μια κρίσιμη στιγμή της συζήτησης, όταν δημοτικός σύμβουλος του Bayernpartei επέμενε να στερήσει απο την ελληνική πλευρά το δικαίωμα ανέγερσης του σχολείου, ο π.Απόστολος υπενθύμισε στους παριστάμενους τις δεσμεύσεις του τέως Αρχιδημάρχου κ.Ude και με την παρέμβαση αυτή επανάφερε την συζήτηση σε ουσιαστική βάση, υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα του υπο ανέγερση σχολείου ως τόπου και τρόπου πραγματικής ενσωμάτωσης και αρμονικής συμβίωσης. Στο ίδιο πνεύμα παρέμβηκε υπέρ των ελληνικών θέσεων ο Πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου κ. Penzel, ο οποίος και χαιρέτισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανέγερση του Σχολείου και τόνισε την σημασία της για την ειρηνική συνύπαρξη των κατοίκων της περιοχής και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων των μαθητών και των αθλούμενων νεαρών μελών του Συλλόγου.
Η συνάντηση έκλεισε σε πολύ ζεστό φιλικό κλίμα, όπου οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αβίαστα και να πληροφορηθούν απο τον κ.Ξεπαπαδάκο τις προσπάθειες που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο 2012, ώστε να τεθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδος (Σαμαρά) και της Βαυαρίας (Seehofer). Υπήρξε μάλιστα η διαβεβαίωση ότι για το επόμενο τρίμηνο οι συναντήσεις αυτές θα επαναλαμβάνονται κάθε Τρίτη Παρασκευή του μήνα, ενώ τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών θα αναρτώνται για ενημέρωση στον πίνακα ανακοινώσεων του φιλόξενου αθλητικού συλλόγου FC PHÖNIX MÜNCHEN.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟY ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ (25.04.14)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ