Από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας για το μέλλον των ελληνικών σχολείων.

 Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Βαυαρίας απέστειλε προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αρβανιτόπουλο, με κοινοποίηση σε Φορείς του Ελληνισμού επιστολή με κυρίαρχο θέμα το μέλλον των ελληνικών σχολείων στην Γερμανία. Η επιστολή ανάμεσα σε άλλα αναφέρει τα εξής:

„Aξιότιμε  κύριε Υπουργέ,

κατ’ αρχήν  θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς. Επειδή όμως τα προβλήματα δεν περιμένουν, αντιθέτως μάλιστα, λόγω της μακράς εκλογικής περιόδου, έχουν συσσωρευθεί και μεγενθυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι πλέον αδύνατη η ομαλή λειτουργεία των σχολείων μας, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Ειδικά από την νέα σχολική χρονιά και σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον να ξεκινήσουν έστω και στοιχειωδώς, τα ελληνικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες.

Αν πραγματικά έχετε την πρόθεση να δώσετε λύσεις και όχι υποσχέσεις, τότε  ακούστε και λάβετε σοβαρά υπόψιν τις θέσεις και  προτάσεις της Ομογένειας και των φορέων που έχουν άμεση σχέση με τα σχολεία και όχι μόνο τους εκπροσώπους σας, που για ευνόητους λόγους παρουσιάζουν την κατάσταση ομαλή και επιεικώς καλή.

Επειδή πιστεύουμε ότι, το μέλλον των ελληνικών σχολείων, το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, το μέλλον των ελληνοπαίδων στην Βαυαρία και στην Γερμανία, είναι στρατηγικής σημασίας για την μητέρα Πατρίδα και είναι πρώτης προτεραιότητας αυτήν την στιγμή, λόγω των αλλαγών που γίνονται, σας καλούμε:

Πρίν το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς σε λίγες εβδομάδες να έλθετε στο Μόναχο, με σκοπό να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος με τα Συνδικαλιστικά όργανα των γονέων, μαθητών εκπαιδευτικών, φορείς του ελληνισμού,  με το Υπουργείο, έτσι ώστε:

Α) Να διασφαλίσουμε την ομαλή έναρξη της σχολ. περιόδου 2012/13.

Β) Να στελεχώσουμε πρίν την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολεία με αυτούς τους εκπαιδευτικούς που έχουμε ανάγκη, καλύπτοντας όλες τις ειδικότητες έγκαιρα και σωστά.

Μοναδικό κριτήριο πρέπει να είναι η σωστή και ομαλή λειτουργεία των σχολείων προς όφελος των μαθητών και της μάθησης και όχι οι προσωπικές φιλίες η αντιπάθειες, κομματικές σχέσεις η συμφέροντα

Γ) Να βάλουμε μαζί και για πρώτη φορά τις βάσεις για την έναρξη ενός διαλόγου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αποκλειστικό σκοπό, να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτή πρόταση, μεταξύ της Πολιτείας και των εκπροσώπων των σχολείων για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό με βάσητα νέα δεδομένα.

Δ) Να καταθέσει η Ελληνική Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας με Εσάς Επικεφαλής, την κοινά αποδεκτή πρόταση στην γερμανική πλευρά, την οποία όλοι μαζί θα στηρίξουμε.

Τέλος σας ζητάμε, μέχρι να καταλήξουμε, να παγώσετε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Ν.4027/2011, παίρνοντας υπόψιν και τις ασάφειες του Νόμου, σε ιδιαιτερότητες που δεν είχαν προβλεφθεί τις οποίες εμείς, αλλά και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Μακρής με έγγραφό του, σας έχει επισημάνει.

(πχ:εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών από την Μ10 κατεύθυνση, που λειτουργεί μέσα στα Γυμνάσια με δίγλωσσο πρόγραμμα, προς Λύκεια, εγγραφές/μετεγγραφές νέων ελληνοπαίδων μεταναστών κλπ).

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι ξεκινάει μια νέα εποχή με στόχο την εμπιστοσύνη μεταξύ της Πολιτείας και του πολίτη, ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείται στην αναγκαιότητα του αιτήματός μας.

Περιμένοντας λοιπόν την απάντησή σας και με την ευχή να πετύχετε στο έργο σας, προετοιμαζόμαστε για έναν εποικοδομητικό διάλογο μαζί σας τις επόμενες ημέρες.

Για την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Πρόεδρος

Κρίκης Αθανάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ