Εκπρόσωποι οργανώσεων αποδήμων με επικεφαλής τον Γ.Χατζημαρκάκη διοργάνωσαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Γλυπτοθήκη του Μονάχου για την επιστροφή των ελληνικών πολιτιστικών θησαυρών.

Την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών και των πολιτιστικών θησαυρών στην Ελλάδα ζήτησαν εκπρόσωποι του απόδημου ελληνισμού με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή και Πρόεδρο των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργο Χατζημαρκάκη, με συμβολική εκδήλωση που διοργάνωσαν χθες έξω από την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, όπου φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, τμήματα από τα γλυπτά του ναού της Αφαίας, στην Αίγινα, οι λεγόμενοι «Αιγινήτες».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής, «Η καρδιά της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός της. Σε αυτόν στηρίζεται η θέση και η παρουσία της στη σύγχρονη Ευρώπη. Ο ελληνικός πολιτισμός υπήρξε η μαγιά στη ζύμη του ευρωπαϊκού πολιτισμού κι αυτό κάποιοι το ξεχνούν». Κάλεσε μάλιστα «όσους έχουν ευθύνη για τη σύγχρονη καταστροφή της Ελλάδας» να καταλάβουν πως «η Ελλάδα θα αναγεννηθεί από τον πολιτισμό της». «Ο σεβασμός λοιπόν σε αυτόν τον πολιτισμό απαιτεί να υπάρξει μια ξεκάθαρη στάση των Ευρωπαίων στην απαίτηση για επιστροφή του ελληνικού πλούτου στη γη που δημιουργήθηκε. Θέλουμε τα ελληνικά αρχαία γλυπτά και οι Ελληνικοί θησαυροί να γυρίσουν στο σπίτι τους», κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης μαζί με τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Γιάννη Επιτροπάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Μονάχου Μανόλη Κουγιουμτζή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου Θεοδώρα Τζιτζιλάκη και το μέλος του Δ.Σ. της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης Ρένα Τσόγκα, ύψωσαν έξω από την Γλυπτοθήκη πανό, ζητώντας την επιστροφή των ελληνικών πολιτιστικών θησαυρών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ