Ενώ οι ορθόδοξοι πιστοί λαμβάνουν, ως ευλογία, κάθε χρόνο, το Πάσχα, το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, οι ρωμαιοκαθολικοί και ευαγγελικοί χριστιανοί της Αυστρίας και Γερμανίας λαμβάνουν τα Χριστούγεννα το „Φως της Ειρήνης“ από το Άγιο Σπήλαιο του Ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ.

Ήδη από το 1986 αντιπροσωπεία της νοελαίας τους μεταβαίνει κάθε χρόνο στη Βηθλεέμ και λαμβάνει από τον εκπρόσωπο του παλαιφάτου Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το Άγιο Φως, από την Κανδήλα του ιερού τόπου της Γέννησης του Κυρίου. Κατόπιν το μεταφέρει αεροπορικώς στη Βιέννη και με τρένο στο Μόναχο και στις άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Εφέτος η ιερή αυτή εκδήλωση φέρει τον τίτλο: “Δικαίωμα για ειρήνη” και είναι αφιερωμένη στην 65η επέτειο της υπογραφής της “Γενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” από τα Ηνωμένα Έθνη. (10 Δεκεμβρίου 1948)

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 στις 3.30 μ.μ. θα λάβει χώρα μεγαλοπρεπής υποδοχή του Φωτός της Ειρήνης στο ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Μονάχου (DOM), παρουσία εκπροσώπων της βαυαρικής κοινωνίας και χιλιάδων νέων και νεανίδων.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Μονάχου και Φράισινγκ κ. Ρούπερτ  Γκραφ Στόλβεργκ, η ευαγγελική πάστορας κ. Μπάρμπαρα Κιττελμπέργκερ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης θα παραλάβουν το Φως της Ειρήνης και θα το μεταλαμπαδεύσουν στη νεολαία γα τη μεταφορά του σε ενορίες  της Γερμανίας.

Το Φως της Ειρήνης θα παραμείνει στους ναούς των ρωμαιοκαθολικών και ευαγγελικών ναών μέχρι το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων και μετά τη βραδυνή χριστουγενιάτικη ακολουθία θα μεταφερθεί στα σπίτια των πιστών.

Είναι ασφαλώς μεγάλη τιμή και χαρά για μας τους Ορθοδόξους να ζούμε αυτό γεγονός της μεταφοράς και μεταλαμπάδευσης του Φωτός της Ειρήνης από την ιερή κανδήλα του Ιερού Σπηλαίου της Βηθλεέμ σε χώρες της Ευρώπης.

Οι ορθόδοξοι πιστοί της πόλης Μονάχου είναι εγκάρδια προσκεκλημένοι στην εκδήλωση αυτή.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας
π. Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ