Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αφιέρωμα στον παραγωγό σκηνοθέτη Χρήστο Ν. Καρακάση από το κέντρο ελληνικού πολιτισμού Μόσχας . Έλληνες και Ρώσοι είχαν την ευκαιρία να δουν ταινίες των τελευταίων χρόνων του σκηνοθέτη όπως το «Ανάμεσα σε δύο πατρίδες» (στην ελληνική με αγγλικούς υποτίτλους), έτους παραγωγής 2011, 65’, το οποίο προβλήθηκε την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 ,« Η γέννηση μιας ιδέας « παραγωγής 2013,70’ και «Μορφογένεση» 25 ,2012 το οποίο προβλήθηκε την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 στα πλαίσια προγράμματος που δρομολόγησε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) Μόσχας για μία, όσο το δυνατό, πληρέστερη και σφαιρικότερη γνωριμία με την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
Φιλοδοξία του (ΚΕΠ)) είναι να παρουσιάσει στον Έλληνα και Φιλέλληνα θεατή, σε τακτική βάση, την πεμπτουσία της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής (κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ) τόσο των προηγούμενων δεκαετιών όσο και των τελευταίων ετών.
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του στον Έλληνα παραγωγό-σκηνοθέτη Χρήστο Ν Καρακάση και στην εταιρεία του KOYINTA www.kouinta-production.gr για την ευγενική του παραχώρηση των ταινιών , την άμεση ανταπόκρισή του, σύμπραξη και συνεργασία του.
Η θεματικές των ταινιών συγκίνησαν και «άγγιξαν» ιδιαίτερα τους θεατές, που διαισθάνθηκαν ότι παρόλη την οικονομική κρίση η τέχνη είναι ζωντανή και χαράζει τους δικούς της δρόμους. Το κοινό, η πλειοψηφία του οποίου αποτελείτο από νεολαία, εισέπραξε με ενθουσιασμό τα ανθρωπιστικά μηνύματα των ταινιών και μοιράστηκε εντυπώσεις και σκέψεις.

Η Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη εδρεύει στις εγκαταστάσεις του κινηματογράφου «Zvezda», ενώ το όλο εγχείρημα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό «MosCino» του Δήμου Μόσχας. Υπεύθυνη για το αφιέρωμα η Δώρα Γιαννίτση, διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας

Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ