Από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητοί φίλοι,

Έχοντας ως στόχο την πληρέστερη και σφαιρικότερη γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το ελληνικό τουριστικό πρακτορείο  GOLDEN TRAVEL, που ειδικεύεται σε προγράμματα εκπαιδευτικού και περιηγητικού τουρισμού (www.goldentravel.gr), είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο 5ήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην κλασσική Ελλάδα, που θα συνοδεύεται από παρακολούθηση της τραγωδίας «Ελένη» του Ευρυπίδη στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (http://www.mcf.gr/ – με υπέρτιτλους στη ρωσική γλώσσα).

Το πρόγραμμα διαρκεί από 09 έως 13 Ιουλίου και από 25 έως 29 Ιουλίου 2012 και περιλαμβάνει:

1η Μέρα : Άφιξη στην Αθήνα. Επίσκεψη στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, χτισμένος το 438 π.Χ προς τιμή της θεάς Αθηνάς, από όπου προέρχεται το όνομα της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Ακολούθως, επίσκεψη στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, ένα σύγχρονο Μουσείο που περιλαμβάνει αντικείμενα από τη Μυκηναϊκή περίοδο έως την Παλαιοχριστιανική Αθήνα, που συλλέχθηκαν στην Ακρόπολη.

2η Μέρα : Επίσκεψη στο Ίδρυμα “ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ” για την παρακολούθηση της παράστασης “ΕΛΕΝΗ” του Ευριπίδη με ρωσικούς υπέρτιτλους που γράφτηκε το 412 π.Χ. Αναχώρηση για Σούνιο για τον Ναό του Ποσειδώνα, χτισμένος στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

3η Μέρα : Αναχώρηση για το Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο, περίφημο για την ακουστική του και την αισθητική του, χτισμένο το 340 π.Χ, χωρητικότητας 13.000 θέσεων. Ακολούθως, πηγαίνουμε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους που είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Ακολούθως, πηγαίνουμε στην Αρχαία Ολυμπία. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα : Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας και το περίφημο μουσείο. Το 776 π.Χ τελέστηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες, πρόδρομος των σύγχρονων ολυμπιακών αγώνων. Επιστροφή στην Αθήνα και διανυκτέρευση.

5η Μέρα : Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση του γκρουπ.

Κόστος προγράμματος – 800 Ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται:

•                Αεροπορικό εισιτήριο

•                Βίζα

•                Διαμονή στα ξενοδοχεία  Fenix hotel Glyfada Athens http://www.fenix.gr/index-eng.php και Best Western Europa Ancient Olympia http://www.hoteleuropa.gr/

•                Πρωινό, ημιδιατροφή

•                Ξεναγός-συνοδός

•                Μεταφορικό μέσο καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος

•                Εισιτήριο στην παράσταση «Ελένη», που βασίζεται στην ομώνυμα τραγωδία του Ευρυπίδη (με υπέρτιτλους στη ρωσική γλώσσα)

 

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα κόστη επίσκεψης στους κάτωθι αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία:

•                Ακρόπολη  – 12,00 ΕΥΡΩ

•                Μουσείο Ακρόπολης  – 5,00 ΕΥΡΩ

•                Αρχαία Επίδαυρος –  6,00 ΕΥΡΩ

•                Αρχαία Ολυμπία –  9,00 ΕΥΡΩ  

Για συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π. στα τηλέφωνα (495) 7084809-10, καθώς και στο τουριστικό πρακτορείο «Olympic Tour Service», τηλ.: (495) 5045262, (495) 971 39 49, αρμόδιος κ. Θεόδωρος Τσατσανίδης.

.  

Ευελπιστούμε ότι καταρτίζοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμβάλουμε περαιτέρω στη γνωριμία ΄των Ελλήνων και Φιλελλήνων της Μόσχας με την Ελλάδα, τον πολιτισμό της τις φυσικές ομορφιές της.

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,
διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ