Μία από τις πιο αγαπημένες και ευγενικές μορφές του Ελληνισμού της Νάπολης.

Πριν λίγες ώρες απεβίωσε στη Νάπολη η Κατερίνα (ΚΑΙΤΗ) Τυπάλδου,  της επιφανούς οικογένειας ΤΥΠΑΛΔΟΥ.
Στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60 οι Έλληνες που έφταναν ή περνούσαν από τη Νάπολη συναντούσαν πάντα την Κατερίνα Τυπάλδου ή στο Προξενείο, όπου βοηθούσε τον αδελφό της Ευάγγελο Τυπάλδο ή στο Φαρμακείο όπου εργαζόταν.
Η οικογένεια Τυπάλδου από το 1860 πρόσεφερε πολλά στην ιστορική παροικία της Νάπολης και στον Ελληνισμό έχοντας την ευθύνη για ένα αιώνα του Ελληνικού Προξενείου στη Νάπολη.  Η Οικογένεια Τυπάλδου είναι η ιστορία της Ομογένειας της Νάπολης.

Πολλά μέλη της χρημάτισαν για σχεδόν 100 συναπτά χρόνια Πρόξενοι της Ελλάδος στη Νάπολη και ηγετικά στελέχη της Ελληνικής Αδελφότητας από το 1861.

Είναι γνωστά πολλά στοιχεία για την εθνική και πατριωτική προσφορά της οικογένειας: εράνους για τον αγώνα των Κρητών το 1897, υποτροφίες για την γλωσσσική εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στην Ελλάδα την περίοδο του ιταλικού φασισμού, αγώνες τη δεκαετία του ΄50  για να διατηρηθεί η  Ελληνική Εκκλησία των Παλαιολόγων  (1518) στο Κέντρο της Νάπολης (είχε αποφασιστεί η κατεδάφιση) και άλλα πολλά που σύντομα θα έλθουν στο φως σε μια Ιστορική Ημερίδα της Κοινότητας της Νάπολης  με την αιγίδα της Ομοσπονδίας στις αρχές του 2014 με θέμα ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑ.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, με ανακοίνωση του εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένειά του εκλιπόντος.

Στην πρώτη θέση αριστερά  που έχει δίπλα της τον αξιωματικό του στρατού
Στην πρώτη θέση αριστερά που έχει δίπλα της τον αξιωματικό του στρατού

Γιάννης Κορίνθιος

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας

Νικόλας Φράγκος Γραμματέας ΟΕΚΑΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ