Βιβλίο Α.
Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της σειράς, με δημοσιευμένα άρθρα του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου, για την ελληνική και παγκόσμια οικονομική κρίση.

Εδώ και τρία περίπου χρόνια, τα άρθρα – αναλύσεις του Βασίλη Βιλιάρδου αποτελούν μια «διαφορετική ματιά», έξω από τα συνηθισμένα, σε σχέση με την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση (την οποία βιώνει η χώρα μας, μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης – και όχι μόνο).

Μέσα από τα άρθρα αυτά τόσο η προσέγγιση, όσο και η ανάλυση των οικονομικών δεδομένων που επηρεάζουν την παγκόσμια, την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομία γίνεται κατά το δυνατόν απλά και κατανοητά, σε όλα τα επίπεδα της ανάλυσης – προσφέροντας μια μοναδική εικόνα, εύκολα κατανοητή ακόμα και από εκείνους, οι οποίοι εύλογα δεν έχουν ικανοποιητικό επίπεδο εξειδικευμένων οικονομικών γνώσεων.

Το γεγονός αυτό, έχει οδηγήσει στην αναδημοσίευση των άρθρων του Βασίλη Βιλιάρδου από δεκάδες ιστοσελίδες (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), καθώς επίσης και από διάφορα περιοδικά και εφημερίδες (το σύνολο σχεδόν των άρθρων αυτών δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα www.casss.gr).

Κατά την άποψη μας, η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις που ασκούνται στην Ελληνική οικονομία, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη αρκετών Ελλήνων να κατανοήσουν τα πολλά, διαφορετικά και πολύ-επίπεδα αίτια, τα οποία οδήγησαν την χώρα μας στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα.

Η σειρά των βιβλίων «Η κρίση των κρίσεων», στην τιμή των 9,90 € ανά βιβλίο, προσφέρει μια σημαντική «διέξοδο» στην ανάγκη αυτή, αφού καλύπτει με απλό και κατανοητό τρόπο, τις διάφορες πτυχές των αιτίων που οδήγησαν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα – κατ’ επέκταση και την Ελλάδα – στην σημερινή κατάσταση.

Επί πλέον αναφέρονται, κατά περίπτωση, χρήσιμες και πρακτικές ιδέες για την αντιμετώπιση των διαφόρων πολύπλοκων προβλημάτων, αναδεικνύοντας τις σημαντικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδος, οι οποίες καθιστούν την περίπτωση της πολύ ξεχωριστή – με αξιόλογες πιθανότητες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη μεγάλη οικονομική κρίση.

Το ΒΙΒΛΙΟ Α της σειράς «Η κρίση των κρίσεων» καλύπτει την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Μάιο του 2009 και περιλαμβάνει είκοσι επτά (27) επιλεγμένα άρθρα της περιόδου αυτής. Τα άρθρα αυτά αποτελούν «πυξίδα» στην καλύτερη κατανόηση των διαφόρων φάσεων της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας.

«Η κρίση των κρίσεων» (Βιβλίο Α) περιλαμβάνει τα εξής, ειδικότερα, άρθρα:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΧΡΕΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΜΙΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ η μήπως ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ;, ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΣΤΑΣΙΜΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΑΓΩΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ Lehman Brothers, Citibank, Citigroup, Ernst & Young, AIG ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ μέρος Α’, μέρος Β, μέρος Γ’, ΕΛΛΑΔΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΤΕΡΟΒΑΡΕΣ ΡΙΣΚΟ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟIKONOMIKO ΧΡΟΝΙΚΟ, ΎΦΕΣΗ L;, Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΙΟΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ;, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το βιβλίο «Η κρίση των κρίσεων» (Βιβλίο Α) αποστέλλεται ταχυδρομικά με δύο τρόπους:

Α) Με αντικαταβολή για κάθε αντίστοιχη ηλεκτρονική παραγγελία που γίνεται στην διεύθυνση kb@kbanalysis.com (ή στο viliardos@kbanalysis.com) ή τηλεφωνικά στο 210 – 66 27 711 ή με fax στον αριθμό 210 – 66 20 397. Το κόστος αποστολής με αντικαταβολή είναι (9,90 Ευρώ βιβλίο, 2 Ευρώ ταχυδρομικά και 2,32 Ευρώ έξοδα αντικαταβολής) = 14,32 Ευρώ, καταβλητέα με την παραλαβή του βιβλίου.

Β) Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό μας (και αποστολή του αποδεικτικού κατάθεσης στο fax 210 – 66 20 397). Συνολικό κόστος 11,90 Ευρώ ανά αντίτυπο βιβλίου (9,90 Ευρώ το βιβλίο και 2 Ευρώ τα ταχυδρομικά). Στην περίπτωση αυτή θα σας γνωστοποιούμε αμέσως μόλις ληφθεί η σχετική ηλεκτρονική παραγγελία (με mail ή fax) τον αριθμό τραπεζικού μας λογαριασμού, στον οποίο θα πρέπει να γίνει η σχετική κατάθεση.

Για παραγγελία ιδιωτών αρκούν : Όνομα, Επώνυμο, Ταχυδρομική διεύθυνση με ταχυδρομικό κωδικό και ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο επικοινωνίας.

Για παραγγελία εταιριών απαιτούνται επί πλέον: Επάγγελμα, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και αρμόδια ΔΟΥ.

Και στις δύο περιπτώσεις παράκληση να διευκρινίζεται ο τρόπος ταχυδρομικής αποστολής (με αντικαταβολή ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό).

K & B Analysis, kb@kbanalysis.com, Τηλ.: 210 6627 711, Fax: 210 6620 397

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ