Εξέπληξε ευχάριστα η δυναμική της ψήφου των αντιπροσώπων των 34 Συλλόγων Σαρακατσαναίων της χώρας, στη Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, με την ανάδειξη νέας πλήρως ανανεωμένης Διοίκησης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Σε χρονική περίοδο κατά την οποία σημειώνονται εξαιρετικά δυσοίωνες  εξελίξεις στη χώρα, οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, όχι μόνο δεν αδιαφόρησαν για τα κοινά των ανθρώπων της ρίζας τους, αλλά εργάστηκαν συστηματικά, όπως αποδείχτηκε, και συλλαμβάνοντας σωστά το νόημα των ημερών, ανέδειξαν στη Διοίκηση του ανωτάτου συλλογικού τους οργάνου, τους καλύτερους και τους πιο ικανούς, αποδεικνύοντας ότι δεν θεωρούνται τυχαία ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού, που υπερασπίζεται, τιμά και προβάλλει τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που τους παραχωρήθηκε αδαπάνως, με αποδοχή του αιτήματός τους από τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο αισθάνονται υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουν και δημόσια. Στις εργασίες της Γ.Σ. πήραν μέρος 67 αντιπρόσωποι από τους 34 Συλλόγους Σαρακατσαναίων, που είναι διάσπαρτοι σε  όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.

Προηγήθηκε η παρουσίαση των πεπραγμένων της Διοίκησης της παρελθούσης διετίας, ο έλεγχος και η έγκριση των πεπραγμένων, σύμφωνα με τις   προβλέψεις του Καταστατικού. Ακολούθησε η παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων και οι αρχαιρεσίες. Η σύνθεση της νέας Διοίκησης, που συγκροτήθηκε σε σώμα την ίδια ημέρα, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μουτσιάνας Γεώργιος, οικονομολόγος – φοροτεχνικός, προερχόμενος από το Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης. Αντιπρόεδρος: Κώστας Κυργιάννης, επιχειρηματίας (γεωργικές επιχειρήσεις), προερχόμενος από το Σύλλογο Νομού Ημαθίας. Γενικός γραμματέας: Χρήστος Βασιλούδης, μεταπτυχιακός φοιτητής Φυσικής, προερχόμενος από το Σύλλογο Φοιτητών Θεσσαλονίκης. Ειδικός γραμματέας: Γεώργιος Γκόγκος, επιχειρηματίας, προερχόμενος από το Σύλλογο Νομού Σερρών. Ταμίας: Αθανάσιος Καρυώτης, συνταξιούχος ηλεκτρονικός, προερχόμενος από το Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης. Μέλη: Κωνσταντίνος Γιαννακός, οικονομολόγος – φοροτεχνικός, προερχόμενος από το Σύλλογο Νομού Τρικάλων, Σπυρίδων Νάστος, ελεύθερος επαγγελματίας, μεταπτυχιακός στην Πληροφορική, προερχόμενος από το Σύλλογο Νομού Έβρου, Κωνσταντίνος Παππάς, λογιστής – φοροτεχνικός, προερχόμενος από το Σύλλογο Νομού Λάρισας,  Μαρία Ζαραλή, δικηγόρος, προερχόμενη από το Σύλλογο Νομού Πέλλας.

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ