Α’ Έκθεση Κρητικού Τύπου.

Τις καλύτερες των εντυπώσεων και τον θαυμασμό των επισκεπτών έχει αποσπάσει η Α’ Έκθεση Κρητικού Τύπου που άνοιξε τις πύλες της το περασμένο Σάββατο στη Βασιλική Αγίου Μάρκου στην οποία και θα παραμείνει έως τις 24 Φεβρουαρίου 2013.
Οι δεκάδες επισκέπτες και οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων που ήδη την έχουν επισκεφτεί είδαν μέσα από την παρουσίαση των εφημερίδων την ιστορία του Κρητικού Τύπου από το 1881 έως σήμερα.

Τη Δευτέρα το απόγευμα επισκέφτηκε την έκθεση ο γνωστός Καθηγητής Πανεπιστημίου και Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός, ο οποίος έμεινε κατενθουσιασμένος από το υλικό που είδε και χαρακτηριστικά στο βιβλίο επισκεπτών ανέφερε «Εδώ υπάρχει μνήμη Μέλλοντος».

Ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε η καινοτομική ιδέα του κ.Μανώλη Καβλεντάκη διευθυντή του typoskritis.gr  και του Ομίλου επικοινωνίας και εκδόσεων Κρήτης, για το Συλλεκτικό Λεύκωμα «Αφιέρωμα στον Κρητικό Τύπο» που θα ακολουθήσει, και το διαδραστικό πρόγραμμα στο διαδίκτυο που θα απευθύνεται με μορφή παιχνιδιού στα παιδιά ξεδιπλώνοντας  την ιστορία του Κρητικού Τύπου μέσα από Ιστορικά γεγονότα και τίτλους εφημερίδων. Επίσης ο κύριος Λυγερός εντυπωσιάστηκε και επικρότησε ιδιαίτερα την φωνητική επιλογή του προγράμματος που αφορά άτομα με ειδικές ανάγκες και υποσχέθηκε στον κύριο Μανώλη Καβλεντάκη ότι είναι στη διάθεση μας για ότι χρειαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή.

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση παραμένει ανοιχτή καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00π.μ – 13:30μ.μ. και απόγευμα 18:00μ.μ. – 21:00μ.μ. και το Σάββατο από 9:00π.μ. – 13:30μ.μ. Κυριακή κλειστά.
Η έκθεση Κρητικού Τύπου θα μεταφερθεί αργότερα στο Λασίθι, στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ