Σε πείσμα των καιρών, σε πείσμα της λιτότητας και της διαγραφής πολιτιστικής υποστήριξης από πλευράς του δήμου, συνεχίσαμε για 11η φορά την Ελληνοϊταλική πολιτιστική εκδήλωση.

Αυτή την φορά η εκδήλωση έλαβε χώρα μέσα Ιουνίου και όχι μέσα – τέλη Μαίου όπως συνηθίζεται. Στην Αυλή του Nachbarschaftahaus Gostenhof (Πυθαγόρας Νυρεμβέργης) στήθηκαν οι ψησταριές, οι φούρνοι και οι πάγκοι όπως πάντα, σαν εναλλακτική λύση είχαμε την Großer Saal (μεγάλη αίθουσα) και την Aula, αν και έξω λάμβανε ταυτόχρονα χώρα το πανηγύρι της Ενορίας της Αγίας Τριάδας, εκκλησία που βρίσκεται 30 μέτρα μακριά.

Χαιρετισμούς απέδωσε ο Michele Scala του πολιτιστικού συλλόγου Νότιας Ιταλίας

Το μεσημέρι ο καιρός έδειχνε συννεφιασμένος και στις 2 μμ έβρεχε, στις 4 μμ το απόγευμα δεν υπήρχε άνθρωπος έξω, παρ’ όλα αυτά οι σουβλακιέρα και οι φούρνοι για τις πίτσες ήταν έτοιμοι περιμένοντας τους επισκέπτες. Κατά τις 5 το απόγευμα ο ήλιος βγήκε και ζέστανε και πραγματικά και απίστευτα οι λίγοι παγκοι που είχαν στηθεί αποδείχτηκαν πραγματικά λίγοι. Μέλη και φίλοι ήρθαν ακολουθώντας το κάλεσμά μας, έφαγαν, ήπιαν και χόρεψαν υπό τους ήχους της μουσικής του Heinz Becker, που δηλώνει κάθε χρόνο για το καλοκαίρι κάτοικος της Κεραμωτής.

Χαιρετισμούς απέδωσε ο Michele Scala του Kulturverein Süditalia (πολιτιστικός σύλλογος Νότιας Ιταλίας). Από επίσημους είχαμε σχεδόν το 10% του δημοτικού συμβουλίου, η κα. Αλέσικ, κος Höffkes, κος. Gebhardt (CSU), κος. Αγαθαγγελίδης, κα Blumenstetter, κα. Limbacher (SPD) και κα. Wellhöffer (πράσινοι).

Παρά το κρύο μετά τις 8 το βράδυ, οι προβολείς άναψαν και οι χορευταράδες συνέχιζαν τον χορό τους, ίσως για να ζεσταθούν. Η δυνατή μπόρα όμως που ξεκίνησε μετίς τις 9 το βράδυ αποκάρδιωσε και τους πιό γενναίους. Κατά τις 9.30 η εκδήλωση τελείωσε παρ’ όλα αυτά οι διοργανωτές ήταν πάνω από όλα ευχαριστημένοι, οφείλουμε ένα ευχαριστώ στα πιστά μέλη και φίλους.

Από την Νυρεμβέργη

Ξώγνος Α. Σωτήρης
“Φίλος” Α.Σ.
Σύλλογος αδελφοποίησης Νυρεμβέργης – Καβάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ