Συμπληρώνονται ήδη δέκα ημέρες από τότε που το Τρίτο Πρόγραμμα, το ραδιόφωνο της μουσικής, του πολιτισμού και του λόγου, επέστρεψε ανανεωμένο στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοφωνίας (90,9 – 95,6 και 103,7 – 102,9 και με πλήρη πανελλαδική κάλυψη), με τους ανθρώπους που το υπηρέτησαν για χρόνια και συνδέθηκαν με την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητά του.

Η αντίδραση των φίλων του Τρίτου στην επιστροφή του είναι συγκινητική, τόσο μέσω των τηλεφωνημάτων στο σταθμό και τους παραγωγούς όσο και μέσω των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Internet. Οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και πάλι τις εκπομπές για την κλασική μουσική, τη μουσική που γίνεται –στο πέρασμα του χρόνου- κλασική, τον κινηματογράφο, τις τάσεις του πολιτισμού και της Τέχνης κ.α.

Ο σταθμός έχει πλέον αποκτήσει και νέο σήμα, μια ελεύθερη διασκευή του ιστορικού «Τσοπανάκου» από τον Μίμη Πλέσσα, με τη φωνή της Αγγελικής Μπαλάσκα.

Οι φίλοι του Τρίτου μπορούν να ακούν το πρόγραμμα του σταθμού και διαδικτυακά, μέσα από την υπηρεσία web radio της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στη διεύθυνση  www.hprt.gr/trito-programma-live.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ