Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τι είναι το ProGreece και ποιές δυνατότητες προσφέρει

To ProGreece είναι ένα διαδραστικό κοινωνικό δίκτυο μεταξύ Γερμανικών και Ελληνικών εταιρειών. Στόχος αυτού του δικτύου είναι να συνδυάζει με την βοήθεια του διαδικτύου τις μη χρησιμοποιούμενες πλεονάζουσες παραγωγικές ικανότητες των ελληνικών επιχειρήσεων με τη ζήτηση των γερμανικών εταιριών, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται συμφωνίες εκτέλεσης παραγγελιών.

Οι δυνατότητες παραγωγής και παροχής υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης, δεν έχουν εξαντληθεί. Πολλές επιχειρήσεις διαθέτουν καλά καταρτισμένους (συχνά και γερμανομαθείς) μηχανικούς και στελέχη, καθώς και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν παραγγελίες για γερμανικές επιχειρήσεις με ταχεία παράδοση. Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών, που θα μπορούσε να εξυπηρετεί – κατά παραγγελία – γερμανικές επιχειρήσεις.

Οι υφιστάμενες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και οι ανάγκες των γερμανικών εταιρειών συγκεντρώνονται στα πλαίσια του ProGreece, μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας και της ιστοσελίδας www.pro-greece.com.

Ποιοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την διαδικτυακή πλατφόρμα
Με την εγγραφή μιας επιχείρησης ως μέλος-χρήστης, αυτή  θα λειτουργήσει ως προμηθευτής αγαθών ή υπηρεσιών για την εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει, ότι  εφόσον παράγει προϊόντα ή παρέχει υπηρεσίες στην Ελλάδα, ενδιαφέρεται και είναι έτοιμη, με τα μηχανήματα, τις ικανότητές της και το προσωπικό της να παράγει αντίστοιχα προϊόντα και να παρέχει αντίστοιχες υπηρεσίες και  για λογαριασμό μιας γερμανικής εταιρείας. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι η εταιρεία/επιχείρηση αυτή διαθέτει τις απαραίτητες πλεονάζουσες παραγωγικές ικανότητες, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση των μελλοντικών γερμανών συνεταίρων της.
Εντελώς δωρεάν η χρήση της
Η χρήση της πλατφόρμας αυτής είναι εντελώς δωρεάν για κάθε εταιρεία/επιχείρηση και θα είναι πάντα δωρεάν. Το μόνο πράγμα που απαιτείται,  είναι η συνέπεια και η ενεργή δραστηριότητα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται η υψηλή ποιότητα των μελών της πλατφόρμας. Αν μια επιχείρηση είναι μέλος-χρήστης, αλλά δεν ασχολείται με το προφίλ της ή δεν αποκρίνεται στα αιτήματά συνεργασίας, που της τίθενται, θα αποκλείεται και θα διαγράφεται.
Η εγγραφή
Πρώτα από όλα θα πρέπει να γίνει η εγγραφή της ενδιαφερόμενης επιχείρησης  και να δημιουργήσει το προφίλ της στην διαδικτυακή πλατφόρμα. Η εγγραφή, που γίνεται μέσω της συμπλήρωσης της ειδικού πεδίου στην πλατφόρμα αυτή, είναι απλή και διαρκεί περίπου 1 λεπτό. Μετά την εγγραφή, μπορεί  ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο προφίλ της εταιρείας/επιχείρησής του σε ελάχιστα λεπτά, βάσει των δεδομένων στοιχείων της.
Πως λειτουργεί το σύστημα

Ο τρόπος χρήσης και λειτουργίας του όλου συστήματος είναι πολύ απλός.
Όταν τελειώσει με τη δημιουργία αυτού του προφίλ, ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας  εισάγει την πρώτη του προσφορά, που καταχωρείται στην ιστοσελίδα αυτή. Έτσι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής και καταχώρησης της εταιρείας/επιχείρησης στην διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα και μπορεί ο επιχειρηματίας να κάνει χρήση των δυνατοτήτων της.
Διερευνώντας τις γερμανικές εταιρείες, που έχουν ήδη εισάγει την ζήτηση τους, μπορεί να βρεί κάποια ή κάποιες από αυτές, με καλή προοπτική συνεργασίας. Αν υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον συνεργασίας, ο ενδιαφερόμενος επικοινωνεί μαζί τους για τα περαιτέρω μέσω του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων της πλατφόρμας, ή χρησιμοποιώντας τα συμβατικά στοιχεία επικοινωνίας τους, όπως το τηλέφωνο, το φαξ ή το e-mail τους.

Που βρίσκει κανείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ProGreece

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να επικοινωνεί με το Γερμανοελληνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Παράρτημα Βορείου Ελλάδος, οδός Βούλγαρη 50, 54248 Θεσσαλονίκη (German Hellenic Chamber of Industry and Commerce – North Greece Branch, 50 Voulgari Street, 54248 Thessaloniki – Greece), Τηλ. / Tel.: 0030 2310 32 77 33, Fax: 0030 2310 32 77 37
E-mail: support@pro-greece.com
Υπεύθυνος επικοινωνίας / Contact Person: κ. Matthias Hoffmann

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ