Kαι οι επενδύσεις στην ελληνική λιμενική βιομηχανία αποτελούν το επίκεντρο του 2ου Συνεδρίου Θαλάσσιου Τουρισμού «Ποσειδώνεια».

 

 

 

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η σημασία των επενδύσεων στη λιμενική βιομηχανία και οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του Yachting, αποτελούν το επίκεντρο του 2ου φόρουμ για τον θαλάσσιο τουρισμό «Posidonia Sea Tourism Forum», που πραγματοποιείται στις 28 και 29 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα. Ήδη, υπάρχει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από διεθνείς διαχειριστές λιμένων και από εταιρείες κρουαζιέρας, ενόψει και της επίσημης παρουσίασης του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των λιμανιών από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμερικανικό κονσόρτσιουμ, με επικεφαλής την «Carnival Corporation», έχει εκφράσει την επιθυμία για επενδύσεις στη χώρα μας.
Ενδιαφέρον εκφράζεται και από διεθνείς ομίλους και για το θέμα της διαχείρισης των μαρίνων, όπως οι Camper & Nicholsons Marinas, D-Marin και Μarinas Group, οι οποίοι έχουν πρόσφατα επενδύσει σε ελληνικές μαρίνες, θα παρουσιάσουν τη μελλοντική στρατηγική τους για την περιοχή.
Όπως αναφέρει ο διοργανωτής των εκθέσεων Ποσειδώνια κ. Θ. Βώκος «οι εταιρείες κρουαζιέρας αυτήν την στιγμή αυξάνουν τα δρομολόγια προς την Άπω Ανατολή, σε βάρος των προοπτικών της περιοχής μας, καθώς καθυστερεί η ανάπτυξη κατάλληλων υποδομών και για τον λόγο αυτόν η Ελλάδα και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να αντισταθμίσουν την κατάσταση, βελτιώνοντας υφιστάμενες και αναπτύσσοντας νέες υποδομές και επιδιώκοντας την αύξηση εισερχόμενου τουρισμού από τις αναδυόμενες γειτονικές αγορές, ώστε να ενισχύσουν την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού».
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει, επίσης, μια ειδικά διαμορφωμένη ενότητα η οποία αφορά στην ανάπτυξη πωλήσεων και νέων αγορών (source markets), ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για την μελλοντική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής μας. Τα θέματα, που θα συζητηθούν στο πλαίσιο αυτό, είναι οι νέες αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης του δυναμικού τους.
Το «Posidonia Sea Tourism Forum» έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), το οποίο φιλοξενεί μία παράλληλη ενότητα κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου με τίτλο «Ανακάλυψη της Μαύρης Θάλασσας – Συναρπαστικοί προορισμοί κρουαζιέρας στη Μαύρη Θάλασσα», που περιλαμβάνει παρουσιάσεις των προορισμών Σότσι (Ρωσία), Τραπεζούντα (Τουρκία) και Κωστάντζα (Ρουμανία), καθώς και το ρόλο τους στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή.
Στους κορυφαίους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονται στελέχη από την παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας, όπως ο αντιπρόεδρος της «Royal Caribbean Cruises», κ. Τζον Φοξ ,ο πρώτος αντιπρόεδρος της «Carnival Corporation» κ. Τζιόρα Ισραέλι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «TUI Cruises» κ. Ρίτσαρντ Βόγκελ και ο Τζον Τέρτσεκ, αντιπρόεδρος Εμπορικής Ανάπτυξης και Νέων Δραστηριοτήτων της «Royal Caribbean Cruises».
Το 2ο Posidonia Sea Tourism Forum οργανώνεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου, της «CLIA Europe», του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΗΥΒΑ).

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ