Συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του Δήμου Τρίπολης και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας της Αγίας Πετρούπολης κ. Θεόδωρο Μπιζάκη πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό της Αρκαδίας και την προώθηση των προϊόντων στην Ρώσικη αγορά.

Η συνάντηση έγινε με επιτυχία και σε πολύ φιλικό κλίμα, σήμερα και ώρα 11.00 π.μ., στο Προξενείο της Ελλάδας, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.tripoli2

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ. Θεόδωρος Μπιζάκης καλωσόρισε τον Δήμαρχο της Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστα Ταλούμη, τους Αντιδημάρχους κ. Ηλία Τζανή και κ. Γιάννη Σαμπράκο, το δημοτικό σύμβουλο και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Καρλή, την υπεύθυνη στα θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού δημοτική σύμβουλο κα. Χριστίνα Ζαμπαθά, τον Αντιπρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Τ.  κ. Δημήτρη Τασιγιαννάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο για την αγροτική ανάπτυξη κ. Γιώργο Παπαδημητρίου, τον ειδικό σύμβουλο Πολιτισμού του Δημάρχου κ. Φώτη Σαββάκη αλλά και τους επιχειρηματίες κα. Μαριάννα Καλτεζιώτη και κ. Γιάννη Τρουπή.

Στη συνάντηση –από την πλευρά του Δήμου – δόθηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και υλικό μεταφρασμένο στην Ρώσικη γλώσσα για την ανάδειξη του τόπου της Αρκαδίας.

Ο Γενικός Πρόξενος κ. Μπιζάκης ενθουσιάστηκε πολύ με την κίνηση αυτή και μάλιστα είπε πως κατά ένα μέρος κατάγεται από τα Μαγούλιανα Αρκαδίας.
Τόνισε πως η Ρώσικη αγορά είναι αρκετά δύσκολη αλλά με στοχευμένες κινήσεις μπορούν να γίνουν πολύ θετικές και αποτελεσματικές συνεργασίες. Ακόμα είπε πως οι Ρώσοι λατρεύουν τον θρησκευτικό πολιτισμό και αγαπούν πολύ τη θάλασσα, διότι στη Ρωσία επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες το περισσότερο διάστημα και επιλέγουν πάντα όταν έρχονται στην Ελλάδα τις παραθαλάσσιες περιοχές. Ακόμα μίλησε για το ενδιαφέρον των Ρώσων για την αγορά ακινήτων και κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές έως και 250.000 ευρώ γιατί έτσι μπορούν να αποκτήσουν Visa.

Ο κ. Σμυρνιώτης ενδιαφέρθηκε για τη στενή συνεργασία με το Προξενείο σχετικά με τις στοχευμένες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και έδειξε πολύ ενδιαφέρον για τη συνεργασία.
Συγκεκριμένα είπε: «Ο Πολιτισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας και μέσα από αυτό, η Αρκαδία μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες τουρίστες έτσι ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος που διαθέτει».
Από τα κύρια και σημαντικά θέματα αφορούσαν τον καλλιτέχνη Αρκά (Τριπολίτη) Νίκο Φλώρο, βραβευμένο σχεδόν σε όλο τον κόσμο για τις δημιουργίες του, που σαν «Δούρειος Ίππος» άνοιξε τις πόρτες στο Δήμο της Τρίπολης, με την συνεργασία τους για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021».
Τα εγκαίνια της έκθεσης του, θα πραγματοποιηθούν αύριο (6.03.2014) και ώρα 15.00 μ.μ., με την στήριξη του Δήμου Τρίπολης στο Κρατικό Μουσείο Ρωσtripoli1ικής Ακαδημίας και Καλών Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη, όπου για πρώτη φορά ανοίγουν οι πόρτες σε κρατικό Μουσείο σε Έλληνα καλλιτέχνη.

Γραφείο Τύπου Νίκου Φλώρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ