Φωτογραφία: (από αριστερά) η Πάστορας κ. Κιττελμπέργκερ,
ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος, ο Πρώτος
Δήμαρχος Μονάχου κ. Ούντε, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος
κ. Μπίσοφ, ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Νομάρχης της
Άνω Βαυαρίας κ. Χίλλεμπραντ και ο Αρχιερατικός Επίτροπος
Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Την ημέρα των Θεοφανίων, Πέμπτη 06.01.2011, οι Ενορίες Μονάχου τέλεσαν την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων του ποταμού Isar, μπροστά από το Γερμανικό Μουσείο. Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Θεοφ. Επίσκοπος Αρίστης κ. Βασίλειος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο π. Μιχαήλ Τάουμπερ και ο Βούλγαρος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σούμοφ. Παρέστη επίσης και ο κληρικός της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Φέλεκε.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Βαυαρικής Κυβερνήσεως, Νομάρχης της Άνω Βαυαρίας κ. Χίλλεμπραντ, ο Πρώτος Δήμαρχος Μονάχου κ. Ούντε, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος κ. Μπίσοφ και η πάστορας κ. Κιττελμπέργερ, ως εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής και Ευαγγελικής Εκκλησίας Βαυαρίας και ο Γενικός Πρόξενος κ. Ανδρέας Ψυχάρης. Και εφέτος ανέσυραν τον τίμιο Σταυρό από τα παγωμένα νερά του ποταμού Ίσαρ ειδικοί κολυμβητές. Τους βυζαντινούς ύμνους έψαλλε ο βυζαντινός χορός του Μουσικού Συλλόγου Μονάχου υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας κ. Κωνσταντίνου Νικολακοπούλου, καθηγητή της Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου.

Οι δύο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες του Μονάχου Ζιντντώιτσε (Süddeutsche) και Μυνχνερ Μερκουρ (Münchner Merkur) κάλυψαν με ωραίες φωτογραφίες και κείμενο αυτή τη σημαντική λατρευτική παράδοση της Εκκλησίας μας που τελείται εφέτος για δέκατη συνεχή χρονιά.

Όλοι οι βαυαροί ομιλητές επήνεσαν στις σύντομες ομιλίες τους τη ζωή και την πολιτιστική προσφορά των ελληνορθοδόξων πιστών στη κοινωνία του Μονάχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ