Βασίλης Σταματόπουλος

Με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείου του Ελληνισμού στην πλατεία Petöfi ο Ελληνισμός της Βουδαπέστης τίμησε σήμερα 29 Οκτωβρίου 2011 την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Με την παρουσία στρατιωτικού αγήματος του Ουγγρικού Στρατού που απέδωσε τις καθιερωμένες τιμές, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον πρέσβη της Ελλάδος Σπύρο Γεωργιλέ, τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Βάσο Τσιάμπερλεν, τον εκπρόσωπο της Εξαρχίας π. Ιωσήφ Κάλοτα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Βουδαπέστης Γεώργιο Τζιτζή, τον πρόεδρο του Διαπολιτιστικού Μακεδονικού Συλλόγου Δημήτρη Λαδά, την πρόεδρο του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας και της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής Κοινότητας Βουδαπέστης Μάρθα Πολιτίδου .

Τέλος ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Παρεκκλήσιο της Εξαρχίας επί της οδού VACI 55. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας Σπύρος Γεωργιλές. Τέλος η Ελληνική Θρησκευτική Κοινότητα και ο Μακεδονικό Σύλλογος της Βουδαπέστης παρέθεσαν δεξίωση στους παρευρισκομένους.

Η όλη γιορτή ήταν μέσα σε βαρύ κλίμα για την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Αυστρίας Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ