Η Αίγυπτος ζει τις ημέρες αυτές μια καμπή στην ιστορία της.

Ιστορικές στιγμές , γεμάτες πάθος , ανησυχία και αβεβαιότητα, έτσι όπως είναι όλες οι καμπές στην ιστορία … πάντα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ασχέτως που και πότε συμβαίνουν.

Το κυρίαρχο όμως συναίσθημα που βράζει μέσα μας, είναι αυτό του θυμού!

Θυμός της νεολαίας που ξεσηκώθηκε στις 25 Ιανουαρίου, να ζητήσει νόμιμα και εύλογα αιτήματα.

Θυμός που πολιτικές τάσεις και κόμματα, προσπάθησαν να σφετεριστούν τον ξεσηκωμό της νεολαίας, για να προβάλουν την προσωπική τους ατζέντα.

Θυμός που ξένες δυνάμεις, άλλες φανερά και άλλες υποχθόνια επεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας.

Θυμός που η ασφάλεια και η αστυνομία εξαφανίστηκαν, και όλοι μας , πήραμε τον νόμο στα χέρια μας.

Θυμός για το πλήγμα που έπαθε η οικονομία της χώρας, που θα κάνει τους φτωχούς , φτωχότερους και τους πλούσιους έτοιμους να πάνε σε άλλη γη και σε άλλα μέρη…

Θυμός γιατί άνοιξαν οι φυλακές και βρέθηκαν οι κακοποιοί και οι κατάδικοι κοντά μας.

Θυμός γιατί βεβήλωσαν το Μουσείο του Καΐρου, επιτέθηκαν στο αντικαρκινικό παίδων , άτομα που μόνο άνθρωποι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Θυμός γιατί η γη της Αιγύτπου, θρήνησε παιδιά της, που έχασαν την ζωή τους.

Θυμός γιατί χύθηκε αδελφικό αίμα στους δρόμους.

Θυμός γιατί ακόμα δεν βρέθηκε η κατάλληλη λύση, που να είναι συμβατή με τις πατροπαράδοτες Αιγυπτιακές αρχές της εκτίμησης αλλά και της νομιμότητας.

Θυμός γιατί κάθε μέρα που περνάει βαραίνει το φορτίο, θρηνούν οι μάνες και μαζί τους όλοι εμείς, που στεκόμαστε στο πλευρό τους σταθερά, ζώντας από κοινού το συναίσθημα.

Κοινό το πεπρωμένο μας, αφού για μας – τους Έλληνες της Αιγύπτου – η Αίγυπτος, είναι η γενέθλια γη μας.

Δεν θα παραδοθεί όμως η Αίγυπτος στο συναίσθημα του θυμού! Θα τον μεταλλάξει σε στρατηγική αντιμετώπισης του αιτιών του θυμού! Οι νέοι θα αποκτήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους, τα πολιτικά κώματα και οι τάσεις θα υποχρεωθούν να δείξουν το πρόγραμμα τους, και από αυτό θα κριθούν για να φανεί τελικά το πραγματικό τους μέγεθος . Θα σταλούν στην δικαιοσύνη όσοι προσπάθησαν να προκαλέσουν το χάος, θα κριθούν και οι διαφθαρμένοι – καθώς αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο – και τελικά θα γελάσουν ξανά τα πρόσωπα όλων μας και θα φωτίσει η εθνική περηφάνια τα πρόσωπα όλων, καθώς τα ξενοκίνητα σχέδια δεν θα επιβάλουν την θέλησή τους. Δεν θα κερδίσει το κακό, ούτε θα σκουριάσει το ευγενές μέταλλο του Αιγύπτιου, που 8000 χρόνια έδωσε στην ανθρωπότητα πολλά, και πήρε πολύ λίγα.

Οι αδελφοί μας Αιγύπτιοι, μέρος των οποίων είμαστε και εμείς, ξεκίνησαν μια πορεία για ένα διαφορετικό αύριο. Καλύτερο ή χειρότερο εξαρτάται από μια μοναδική παράμετρο … να μετατραπεί ο θυμός σε στρατηγική, και εμείς οι Έλληνες της Αιγύπτου ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό τους.

Χ.Θ.Καβαλής
Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ