Ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας και εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνσησης για θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού, κύριος Ernst Burgbacher (Ερνστ Μπούργκμπαχερ) επισκέπτεται την Ελλάδα από 23 έως 25 Ιουνίου. Θα συνοδεύεται από εκπροσώπους γερμανικών τουριστικών επιχειρήσεων. Σκοπός του ταξιδιού είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας στον τομέα του τουρισμού, συνεισφέροντας και στην ελληνογερμανική πρωτοβουλία εταιρικής σχέσης. Η Ομοσπονδιακή Καγκελάριος κυρία Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου είχαν συνομολογήσει την πρωτοβουλία αυτή στις 5 Μαρτίου 2010.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα για διακοπές. Ο τουρισμός αποτελεί τον σημαντικότερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Για τη γερμανική τουριστική οικονομία η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά με μεγάλο δυναμικό.

Κατά την παραμονή του ο Υφυπουργός κύριος Burgbacher θα λάβει μέρος σε συνέδριο για την τουριστική συνεργασία, στο οποίο από ελληνικής πλευράς θα προεδρεύει ο αρμόδιος Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κύριος Γεώργιος Νικητιάδης. Πέραν αυτού έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κυρία Χρύσα Αράπογλου. Επίσης, ο Υφυπουργός κύριος Burgbacher θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της „Invest in Greece“.

Στη συνέχεια ο κύριος Υφυπουργός θα επισκεφθεί την Πελοπόννησο, έναν δημοφιλή προορισμό Γερμανών τουριστών, όπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Πέτρος Τατούλης θα τον ενημερώσει για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο κύριος Ernst Burgbacher είναι μέλος της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag) με το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) από το 1998. Από το 2009 είναι Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Τεχνολογίας και εντεταλμένος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνσησης για θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ