Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιούνται στο Περιστύλιο του Ζαππείου τα εγκαίνια του 3ου Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Forum, οι εργασίες του οποίου θα λάβουν χώρα την επομένη, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στο Divani Apollon στο Καβούρι.

Την τελετή έναρξης του Forum θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας κυρία Βαλεντίνα Ματβιένκο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κύριος Ευάγγελος Μειμαράκης καθώς και προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, πνευματικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Το 3ο Ελληνορωσικό Forum διοργανώνεται στα πλαίσια της συμπλήρωσης 185 χρόνων ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, στοχεύει στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών και αποβλέπει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων για πολυεπίπεδη εποικοδομητική συνεργασία Ρωσίας και Ελλάδας.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», η εταιρία POMMEL HOLDINGS INC, ο Ελληνο-Ρωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φορείς της διοργάνωσης αποβλέπουν  ώστε να καταστεί το Ελληνο-Ρωσικό Κοινωνικό Forum ένας πραγματικά δυναμικός θεσμός ενημέρωσης και ουσιαστικού διαλόγου που προάγει την εξέλιξη, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των δύο χωρών.

Λόγω του στρατηγικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει για το μέλλον Ελλάδας και Ρωσίας σε πολλαπλά επίπεδα, το Ελληνο-Ρωσικό Forum, έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής, πολιτικής, ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής κοινότητας και των δύο χωρών. Διακεκριμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκκλησιαστικοί παράγοντες και σημαντικοί εκπρόσωποι κατά τομείς ενδιαφέροντος και δράσης συμπράττουν στη διοργάνωσή του και συμμετέχουν στις εργασίες του.
Οι εργασίες του Forum θα αφορούν στη διαχρονικότητα των πολιτιστικών, διπλωματικών και θρησκευτικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία, κυρίως όμως θα εστιάσουν στις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της οικονομίας και ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς του Εμπορίου, της Τουριστικής Βιομηχανίας αλλά και στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Υγείας και των Νέων Τεχνολογιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ