Κολωνία / Βερολίνο:

“Σαν φορέας της γερμανο-ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Γερμανία και σύνδεσμος που προωθεί την ανάπτυξη των γερμανο-ελληνικών εμποροοικονομικών σχέσεων ο DHW χαιρετίζει την «Πρόταση Έντεκα Σημείων για την Ελλάδα» της Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK). Το τριτοβάθμιο όργανο των γερμανικών επιμελητηρίων αποδεικνύει με το έγγραφό του αυτό και πάλι ότι όχι μόνο έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά καταδεικνύει την ανησυχία και την ευθύνη του για το γερμανο-ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι καθώς και την προθυμία του να εργαστεί ενεργά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την οικονομική και επιχειρηματική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Οι προτάσεις των επιμελητηρίων είναι καλοπροαίρετα μέτρα που σε περίπτωση εφαρμογής τους θα ωφελήσουν σίγουρα την Ελλάδα να γίνει πολύ γρήγορα πάλι ανταγωνιστική, να εξυγιάνει την οικονομία, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να ανοικοδομήσει τον ιδιωτικό τομέα και να ξεπεράσει γρήγορα την κρίση. Η εκπλήρωση αυτών των μέτρων θα βοηθήσει επίσης την Ελλάδα να επιτύχει μια σταθερή και προβλέψιμη επιχειρηματική πολιτική και να ξαναγίνει πάλι ελκυστική για τους επενδυτές,» τόνισε ο Αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος προς τον τύπο.

Μετά την θετική έκβαση του PSI και το δεύτερο πακέτο διάσωσης, με τα οποία η Ευρώπη προσέφερε δύο σημαντικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο Πρόεδρος του DIHK Hans Heinrich Driftmann απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να τον ενημερώσει γύρω από τις προτάσεις της γερμανικής επιχειρηματικότητας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Οι προτάσεις αυτές έχουν καταγραφεί σε ένα έγγραφο των επιμελητηρίων με τίτλο «Πρόταση έντεκα σημείων για την Ελλάδα». Το κείμενο του σχεδίου αυτού έχει αναρτηθεί στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.dihk.de/presse/meldungen/2012-03-15-griechenland-elfpunkte

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ