Μέσα στην  κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Παλαμά η διοίκηση της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Κων/νος Πατσιαλής υποδέχτηκαν τις Αμφικτιονικές Αντιπροσωπείες από όλη την πεδινή Θεσσαλία , καθώς και τις αρχές του τόπου μας .  Έτοιμοι και αποφασισμένοι δήλωσαν όλοι οι παραβρισκόμενοι να προχωρήσουν δυναμικά και ενωμένα , για να καλύψουν το χαμένο χρόνο , αφού είναι αλήθεια πως καθυστέρησαν πολύ σε σχέση με τις άλλες πληθυσμιακές ομάδες .

Ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων , κ. Απόστολος Φιρφιρής , στην εναρκτήρια ομιλία είπε : Σήμερα , που η παράδοση αλλοιώνεται και η πολιτιστική ταυτότητα των διάφορων πληθυσμιακών ομάδων ολοένα και ξεθωριάζει , καθώς το ξενόφερτα πρότυπα δρουν ισοπεδωτικά , είναι επιτακτική ανάγκη να προβάλλουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας ,  που γαλούχησαν γενιές και γενιές Καραγκούνηδων. Στόχος της Αμφικτιονίας , τόνισε στην ομιλία της η Α΄Γραμματέας της Αμφικτιονίας κ. Βάσω Κοζιού , είναι η προσπάθεια διατήρησης και παράδοσης στις επόμενες γενιές του πλούτου των πολιτιστικών στοιχείων των προγόνων τους και η γνωριμία με την ιστορία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων .

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης η Αμφικτιονία τίμησε τους δυο εκλεγμένους Θεσσαλούς  βουλευτές , τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Τσιάρα και το βουλευτή Τρικάλων κ. Κώστα Σκρέκα . Ιδιαίτερα συγκινημένοι και δύο δήλωσαν , ο μεν κ. Τσιάρας πως θα είναι δίπλα στον ωραίο αυτό θεσμό που ξεκίνησε και θα είναι πάντα αρωγός στην μελλοντική του πορεία και ο κ. Σκρέκας πως θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση αυτής της ωραίας προσπάθειας .  Επίσης ψηφίσματα επιδόθηκαν και στον τ. Δήμαρχο Παλαμά κ. Βασίλη Καραδήμο , τον εμνευστή και υποστηρικτή του Α΄Καραγκούνικου Ανταμώματος και στο Δήμαρχο Πύλης , κ. Κων/νο Κουφογάζο , ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην επιτυχία του Β΄Καραγκούνικου Ανταμώματος και του Β΄Εθνολογικού Συνεδρίου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Τσιάκος , ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Κων/νος Πατσιαλής , ο  Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος , ο οικοδεσπότης του Γ΄Καραγκούνικου Ανταμώματος , που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πατήρ Χαράλαμπος.

Μέσα από την ολομέλεια των Θεσσαλών Καραγκούνηδων ομόφωνα προτάθηκαν επίτιμα μέλη από τω χώρο των γραμμάτων ο αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Απόστολος Μαγουλιώτης και ο Συγγραφέας-Γιατρός κ. Δημήτρης Καραμπερόπουλος .

Επίσης στα ήδη υπάρχοντα επίτιμα μέλη προτάθηκαν νέα και εξελέγησαν ομόφωνα και τα αιρετά μέλη της Αμφικτιονίας .

Σύντομα τα ισόβια μέλη της Αμφικτιονίας θα καλέσουν τα αιρετά μέλη, για να συγκροτηθούν σε σώμα και να στελεχώσουν τις διάφορες επιτροπές .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ