Με ενθουσιασμό αποδεκτή έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας, κ. Στ. Εριφυλλίδη, πολιτιστική πρόταση από την κ. Μαρία Καραβία, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο της Α.Κ.Ε.Π. Ο κ. Εριφυλλίδης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την άμεση δραστηριοποίηση της κ. Καραβία, την εργατικότητα, τις ιδέες και τα οράματά της.

Η πρόταση συμπεριλαμβάνει δύο μέρη:

1. Ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Πολιτισμού και Διδασκαλίας Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, στους Φιλίππους.

Να γίνουν οι Φίλιπποι, μια ζωντανή κοιτίδα πολιτισμού, διδασκαλίας, μύησης, και διάδοσης του αρχαίου ελληνικού δράματος και πολιτισμού, όπου θα δίδεται ακόμα η δυνατότητα σε καλλιτέχνες έλληνες και ξένους να πειραματίζονται επάνω στα κλασσικά κείμενα και να προσαρμόζουν στην εποχή μας.

Το Κέντρο, θα λειτουργεί όλη τη διάρκεια του έτους, θα επισκέπτονται και θα φιλοξενούνται ομάδες φοιτητών από τις Πανεπιστημιακές Έδρες Ελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό. Μαθητές σχολείων της Ελλάδος, αλλά και του Εξωτερικού όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Ομάδες εκπαιδευτικών και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες.

Σκοπός, η παγκόσμια προβολή του σημαντικού αυτού ιστορικού και πολιτιστικού χώρου, και η θεατρική εκπαίδευση και Παιδεία του αρχαίου ελληνικού δράματος.

2. Διοργάνωση ετήσιου Φεστιβάλ Θεάτρου /Χορού, ελλήνων καλλιτεχνών του εξωτερικού, στους Φιλίππους σε συνεργασία και με άλλους Δήμους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Στις θεατρικές ομάδες των ελλήνων της διασποράς θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην Ελλάδα, να αναπτύξουν καλλιτεχνικές συνεργασίες, να πάρουν γνώσεις κι εμπειρίες εκεί όπου γεννήθηκε και εξελίχθηκε το Θέατρο και η υποκριτική Τέχνη, τις οποίες φεύγοντας, θα μεταφέρουν και διαδώσουν στις χώρες όπου ζούνε, σαν οι καλλίτεροι πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ