Ο Ελληνισμός δεν είναι μία λέξη, δεν είναι μόνο έθνος. Είναι πάνω απ’ όλα ΙΔΕΑ. Είναι κοσμοθέαση και κοσμοθεωρία που παρήγαγε και πρόσφερε στην ανθρωπότητα ό,τι  υψηλότερο έχει για να καυχιέται: Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Τέχνη, Παιδεία.

Αυτή την ΙΔΕΑ θέλουμε να προβάλουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Γι΄ αυτό το Πανεπιστήμιο Αθηνών και οι Σχολές Ωμέγα διοργανώνουν στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Τουρισμού προγράμματα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας (edutainment). Νέοι άνω των 17 ετών, Έλληνες του εξωτερικού και πολίτες του κόσμου που ενδιαφέρονται για την Ελληνική Φιλοσοφία, Τέχνη, Πολιτισμό, το Πνεύμα του Ολυμπισμού και τη σημασία του για την ανθρωπότητα, το Βυζαντινό πολιτισμό και την Ορθοδοξία, Παράδοση και Πίστη, έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα:

•    Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία & Πολιτισμός

•    Κοινωνιολογία  & Φιλοσοφία Αθλητισμού

•    Βυζάντιο & Ορθοδοξία

•    Θέατρο & Δημοκρατία

Όλο το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στις πευκόφυτες κατασκηνώσεις του Δήμου Μαραθώνα δίπλα στην θάλασσα και θα συνδυάζει εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Η διαμονή θα γίνεται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις που φιλοξένησαν τους δημοσιογράφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics του 2010, σε δίκλινα δωμάτια.

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 15 ημέρες και θα παρέχονται :  Εκπαίδευση,  Διαμονή,  Πλήρης διατροφή,  Μετακινήσεις, Θαλάσσιες δραστηριότητες καθώς και Ξενάγηση στην Αθήνα, το Σούνιο, Εκδρομές στην Ολυμπία, στην Επίδαυρο, κλπ. Απογευματινές ώρες και βραδινές θα πραγματοποιούνται : Night camp – Αστρονομία, μαθήματα Δημοκρατίας, Θεάτρου, Μυθολογίας και Ελληνικών Χορών.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός μας θα υλοποιηθεί σε έναν από τους ιστορικότερους δήμους της Ελλάδας., τον Μαραθώνα, εκεί που αναμετρήθηκε νικηφόρα το πνεύμα με την δύναμη .

Σήμερα, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, τολμάμε και επιχειρούμε να προσφέρουμε το κάλος της Ελληνικής φύσης και να μεταγγίσουμε Ελληνική σκέψη, Ιδεώδη, Πρότυπα και Αξίες στο σύγχρονο πολίτη του κόσμου, που τόσο τα έχει ανάγκη.

Αξιότιμε/μη κύριε/α,

Είμαστε  βέβαιοι, ότι θα σταθείτε αρωγοί αυτού του τολμήματος, γνωστοποιώντας το και παροτρύνοντας τους ομογενείς να συμμετέχουν.

Με αυτή τη βεβαιότητα σάς ευχαριστούμε εκ των προτέρων και διατελούμε,

Μετά τιμής,

Ωmega edutainment

www.summerschoolgreece.com

Treasures of Eternal Greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ