Προκήρυξη – πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση θέσεων σε Γραφεία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προκηρύσσει, την πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου στα κάτωθι Γραφεία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού:

Γραφείο Μεγ. Βρετανίας & Ιρλανδίας, με έδρα το Λονδίνο και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας τη Μεγ. Βρετανία και την Ιρλανδία,

Γραφείο Αμερικής, με έδρα τη Νέα Υόρκη και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας τα κράτη της Βόρειας Αμερικής,

Γραφείο Γερμανίας, με έδρα τη Φρανκφούρτη και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και την Ελβετία,

Γραφείο Αυστρίας, με έδρα τη Βιέννη και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Αυστρία και την Ουγγαρία,

Γραφείο Ιταλίας, με έδρα το Μιλάνο και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία και Σερβία,

Γραφείο Γαλλίας, με έδρα το Παρίσι και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας τη Γαλλία,

Γραφείο Ρωσίας, με έδρα τη Μόσχα και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας τα κράτη, που προήλθαν από τη διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ. (εκτός Βαλτικής),

Γραφείο Κάτω Χωρών με έδρα το Άμστερνταμ και τοπική αρμοδιότητα την Ολλανδία,

Γραφείο Σκανδιναβίας, με έδρα τη Στοκχόλμη και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Δανία και τις χώρες της Βαλτικής,

Γραφείο Ρουμανίας, με έδρα το Βουκουρέστι και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας τη Ρουμανία.

 

Προϋποθέσεις πλήρωσης των θέσεων Προϊσταμένων:

Ι. Προϊστάμενοι των Γραφείων Εξωτερικού ορίζονται μόνιμοι υπάλληλοι του Ε.Ο.Τ. ή του Υπουργείου Τουρισμού ή των εποπτευόμενων από αυτό νομικών προσώπων, κατηγορίας ΠΕ, κλάδου Διοικητικού-Οικονομικού, βαθμού Δ’-Α’.

ΙΙ. Οι υποψήφιοι, πέραν του απαιτούμενου τίτλου σπουδών κατηγορίας ΠΕ, απαιτείται να γνωρίζουν άριστα την αγγλική. Προτιμώνται, όμως, όσοι γνωρίζουν άριστα και τη γλώσσα της χώρας, στην οποία θα υπηρετήσουν ή, πλέον της άριστης γνώσης της αγγλικής, έχουν πολύ καλή γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία θα υπηρετήσουν.  Εκτιμάται η γνώση κάθε άλλης ξένης γλώσσας.

ΙΙΙ. Η πιστοποίηση επιπέδου γνώσης της γλώσσας αποδεικνύεται από τα οριζόμενα πτυχία και πιστοποιητικά, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 28 του Π.Δ. 50/2001, ως ισχύει.

ΙV. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών αποτελεί ιδιαίτερο προσόν. Μεταπτυχιακός τίτλος στη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, τον τουρισμό και τη διοίκηση επιχειρήσεων είναι επικρατέστερος μεταξύ άλλων μεταπτυχιακών τίτλων.

V. Περαιτέρω, οι υποψήφιοι απαιτείται: α) να έχουν συμπληρώσει τριετή τουλάχιστον υπηρεσία στον δημόσιο τομέα και β) να μην έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους στις υπηρεσίες, που υπηρετούν, για πειθαρχικό παράπτωμα, υπηρεσιακή ανεπάρκεια ή πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.

VI. Η πλήρωση των ως άνω θέσεων, θα γίνει με τη διαδικασία της μετάθεσης για τους μονίμους υπαλλήλους Ε.Ο.Τ. ή με τη διαδικασία της απόσπασης για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Τουρισμού ή των εποπτευόμενων από αυτό νομικών προσώπων.

Η διάρκεια της θητείας και στις δυο περιπτώσεις είναι τριετής.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μια από τις πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες είναι ο ΕΟΤ. Ελπίζω οι νέοι προιστάμενοι να είναι αξιόλογα άτομα και όχι λαμόγια των κομμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ