Τη διαδικτυακή τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις δυνατότητες συνεργασίας με τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα παρουσίασε η Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. Ρόδη Κράτσα.

Βρυξέλλες, 1 Φεβρουαρίου 2011. Στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιας για την Πολιτική Επικοινωνίας Ρόδης Κράτσα με εκπροσώπους των διαδικτυακών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι δυνατότητες αξιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού του Ε.Κ. αλλά και αναμετάδοσης της ειδησεογραφίας της διαδικτυακής τηλεόρασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Europarl TV στα ελληνικά portals. Κατά την εκδήλωση, η κυρία Κράτσα παρουσίασε την πολιτική επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τη σημασία συνεργασίας με εθνικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης για να προωθηθεί η ενημέρωση αλλά και η συμμετοχική δημοκρατία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η κυρία Κράτσα δήλωσε : «Τα προγράμματα του Europarl TV αποτελούν μία επίκαιρη και υψηλής ποιότητας ειδησεογραφική πλατφόρμα προς πολύπλευρη αξιοποίηση. Επιδιώκουμε να ενημερώσουμε για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο, να κάνουμε γνωστές τις αξίες που υπηρετεί το Ε.Κ., το έργο των ευρωβουλευτών, τις νομοθετικές διαδικασίες και τους τρόπους αποφάσεων». Ο προϊστάμενος της Europarl TV Γιώργος Κασιμάτης παρουσίασε τη Διαδικτυακή Τηλεόραση του Ε.Κ., τις δυνατότητες που παρέχει στους επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε. όπως και τις πρακτικές πλευρές της συνεργασίας με το Ε.Κ..

Η κυρία Κράτσα και ο κύριος Κασιμάτης αναφέρθηκαν επίσης στις συνεργασίες που έχει ήδη συνάψει η Europarl TV στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Οι συνεργασίες με μεγάλα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια ήδη ανέρχονται σε 14, ενώ οι συνεργαζόμενες διαδικτυακές πύλες σε 13. Παράλληλα, η προβολή της ιστοσελίδας του Europarl TV επιτυγχάνεται μέσω κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter κ.ά.), ιστοσελίδων της Ε.Ε., ιστοσελίδες ευρωβουλευτών κ.τ.λ.., όπως τονίστηκε.

Είχαν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε..

Δείτε εδώ την διαδικτυακή τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: http://www.europarltv.europa.eu/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ