Κατέπληξε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου του Ίλιου στην Ιταλία, αφού ήλθε «πρώτη των πρώτων» με 100 μόρια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό “LUIGI DENZA”.
Το 1ο βραβείο συνοδεύτηκε και με την απονομή στην Ελληνική Χορωδία του τιμητικού μεταλλίου της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Επτά (7) σχολικές χορωδίες της Ελλάδας που διακρίθηκαν στο 5ο και 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας και προκρίθηκαν να εκπροσωπήσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την Ελλάδα στο εξωτερικό, απέσπασαν σημαντικά βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών του CASTELLAMARE DI STABBIA στη Νάπολη της Ιταλίας.
Όπως είναι η υποχρέωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για τις καλύτερες επιλεχθείσες χορωδίες και σε συνεργασία με Διεθνή και Πανευρωπαϊκά Φεστιβάλ και διαγωνισμούς, επτά (7) σχολεία της Ελλάδας έλαβαν μέρος στον εξαιρετικά δύσκολο διαγωνισμό του CASTELLAMARE DI STABBIA. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου (Αθήνα), η Χορωδία του Νέου Σχολείου Άργους, η Χορωδία του Γυμνασίου Πολυκάστρου, η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου, η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου Θεσσαλονίκης «ΑΡΧΕΛΑΟΣ», η Χορωδία του Εμπειρίκειου Γυμνασίου Άνδρου και η Χορωδία του Γυμνασίου Καλλιθέας Πενταλόφου Θεσσαλονίκης.
Με ιδιαίτερη χαρά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανακοινώνει ότι η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Λουκάκη και της Αγγελικής Ρεκούμη, έλαβε το 10 Βραβείο με Άριστα Παμψηφεί (βαθμολογία 100%). Επίσης, η Χορωδία του Νέου Σχολείου Άργους πήρε το 1ο Βραβείο υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νότη με βαθμολογία 96%.
Η Χορωδία του Πολυκάστρου υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Αποστόλου πήρε το 2ο Βραβείο με βαθμολογία 93%, η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Γερολύμου πήρε το 2ο Βραβείο με βαθμολογία 91%, η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου Θεσσαλονίκης «ΑΡΧΕΛΑΟΣ» υπό τη διεύθυνση της Σοφίας Ιορδανίδου πήρε το 2ο Βραβείο με 91%, η Xορωδία του Εμπειρίκειου Γυμνασίου Άνδρου υπό την διεύθυνση της Όλγας Πριμέτα πήρε το 2ο Βραβείο με βαθμολογία 91% και η Χορωδία του Γυμνασίου Καλλιθέας Πενταλόφου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Κίκκου πήρε το 2ο Βραβείο με βαθμολογία 91%.
Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από τους : Βραζιλιάνο Marcio Carneiro, του Ανώτερου Ωδείου της Λωζάννης-Σιών (Ελβετίας), Francesco de Angelis σολίστ και 1ο βιολί της Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου και της Φιλαρμονικής της Σκάλας, Livia Rotondi Βιολοντσέλο της Φιλαρμονικής της Σκάλας του Μιλάνου, Roberto Paruzzo καθηγητής πιάνου στο Ωδείο της Rotenza και Νίκο Ευθυμιάδη Καθηγητή, Μαέστρο και Καλλιτεχνικό Διευθυντή και πολλούς άλλους Διακεκριμένους Μουσικούς.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός ήταν εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και σε αυτόν διαγωνίστηκαν συνολικά είκοσι (20) Σχολικές Χορωδίες από έξι Ευρωπαϊκά Κράτη, σε διάφορες κατηγορίες. Ο διαγωνισμός έγινε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ιταλικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι σημαντικές αυτές επιτυχίες των ελληνικών σχολείων σε έναν τόσο υψηλού επιπέδου διεθνή διαγωνισμό, αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που επιτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας στην ανάπτυξη της Χορωδιακής Μουσικής στα Ελληνικά Σχολεία και όχι μόνον.
Ήλθε δε σε συνέχεια των σημαντικών επιτυχιών των Χορωδιών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και του 18ου Γυμνασίου Αθηνών στον Διαγωνισμό του NOVISAD Σερβίας. Ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί η προκήρυξη της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, οι νικήτριες χορωδίες του διαγωνισμού του NOVISAD και του CASTELLAMARE DI STABBIA θα συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Χορωδιών της Αγίας Πετρούπολης, ύστερα από πρόταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ