Έχουν περάσει πάνω σχεδόν 2 χρόνια όταν ο αντιδήμαρχος Θάσου κος. Μιχάλης Ξώγνος με προσωπική του επιστολή προς τον δήμαρχο Νυρεμβέργης κο. Dr. Uli Maly του ζητούσε την παραχώρηση ενός  οχήματος 4Χ4 ή ενός πυροσβεστικού. Η απάντηση του δήμου Νυρεμβέργης ήταν αρνητική, άφηνε όμως ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι σε περίπτωση αποδέσμευσης κάποιων τέτοιων οχημάτων θα υπήρχε πρόνοια και για τον δήμο Θάσου.

Μετά από 10 μηνη Οδύσσεια με την λερναία ύδρα που ακούει στο όνομα έλληνική γραφειοκρατία, έγινε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 1 το μεσημέρι, σε μια λιτή εκδήλωση στον χώρο της Π.Υ. 4 που εδρεύει στο λιμάνι της Νυρεμβέργης, του αντιδήμαρχου κου. Ξώγνου, του περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κου Άρη Γιαννακίδη και του προεδρείου του συλλόγου “Φίλος”, έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης του οχήματος. Ο διοικητής της Π.Υ. Νυρεμβέργης κος Volker Skrok καλοσορίζοντας τους παρισταμένους τόνισε ότι, ενώ τα προηγούμενα 2 οχήματα που δωρήθηκαν στον δήμο Καβάλας ήταν δωρεά του δήμου Νυρεμβέργης, το όχημα αυτό είναι δωρεά περος τον δήμο Θάσου από την Πυροσβεστική υπηρεσία αν και υπήρχαν πολλά αιτήματα ενδιαφέροντος για αγορά τα παροπλισμένων οχημάτων από πολλές χώρες, προτιμήθηκε η Θάσος σαν ένδειξη αλληλεγύης για την Ελλάδα. Η οριστική παραλαβή του πυροσβεστικού θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες με πιθανότερη την οδική μεταφορά του.

Ο αντιδήμαρχος Θάσου ανταπάντησε και ευχαρίστησε τον κο. Skrok για την ευγενική δωρεά κια του χάρισε ένα φωτογραφικό λεύκωμα από την Θάσο, ενώ ο κος. Περιφερειάρχης ένα μετάλλιο με το έμβλημα της περιφέρειας. Μετά την λήξη της τελετής και τις καθιερωμένες φωτογραφίες, το προεδρείο του συλλόγου “Φίλος” δώρισε στην πυροσβεστική ένα καλάθι γεμάτο ελληνικά κρασιά, ούζο και λιχουδιές μαζί με κουραμπιέδες και μελομακάρονα Καβάλας.

Μετά από αίτηση του ποεδρείου του συλλόγου “Φίλος”, ο κος. Skrok ξενάγησε τους επισκέπτες στο ολοκληρωμέο επιχειρησιακό κέντρο διάσωσης το γνωστό 112, όπως μας πληροφόρησε ο κος. Skrok η αξία της επένδυσης ανέρχεται σε 40 εκατ. €, το λειτουργικό κόστος ανά έτος σε 5 εκατ. €, είναι επανδρωμένο ανα βάρδια με 16 άτομα και το βράδυ με 7. δέχεται την ημέρα περισσότερες από 1500 κλήσεις βοήθειας και καλύπτει μια περιοχή με 3 μεγάλες πόλεις, 5 νομούς και σχεδόν 1,4 εκατ. κατοίκους.

Για τον σύλλογο αδελφοποίησης “Φίλος” τελειώνει μια χρονιά που υπερέβη εαυτόν, αλλά ταυτόχρονα χαίρεται ιδιαίτερα που μπόρεσε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο στόχο, την αλληλοκατανόηση και αλληλοβοήθεια πολιτών 2 διαφορετικών χωρών και να αποδείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη στα μέλη του. Τα ευχαριστήρια ανήκουν στον πρώτο δημότη της πόλης, τον δήμαρχο κο. Dr. Ulrich Maly, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και στους τουλάχιστον εδώ και 5 αιώνες φιλέλληνες Νυρεμβεργέζους. Χωρίς την θέληση όλως για ανιδιοτελή προσφορά δεν θα είχε επιτευχθεί τίποτε.

Ο σύλλογος πρώτο δημότη της πόλης, τον δήμαρχο κο. Dr. Ulrich Maly τους ευχαριστεί όλους για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Από την Νυρεμβέργη

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ.

Σωτήριος Ξώγνος


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ