Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Η Περιφέρεια Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, αποδίδοντας πάντα ιδιαίτερη σημασία στη Νεολαία και τη διαφύλαξη και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, προκηρύσσει τους παρακάτω δύο διαγωνισμούς για νέους,

AΠΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΜΑΙΟΥ 2011,

γύρω στο θέμα της ελληνικής γλώσσας, με στόχο να περισυλλέξουμε και να κάνουμε γνωστό, έστω και ένα ελάχιστο μέρος αυτού του θησαυρού.

Το Δίκτυο Ανθρώπων του Πολιτισμού της Περιφέρειας προσκαλεί τους νέους της Περιφέρειας, από 10 μέχρι 18 ετών να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς, οι όροι των οποίων ακολουθούν:

1. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ

Οι συμμετέχοντες πρέπει να ηχογραφήσουν σε CD ή DVD τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό ελληνικών παροιμιών, το λιγότερο 15, απαγγέλλοντάς τες οι ίδιοι ή οι γονείς, θείοι, παππούδες τους κ.α., στα ελληνικά.

Bραβείο: Ο νικητής θα λάβει Δίπλωμα και δύο εισιτήρια μετ’ επιστροφής στην Aθήνα, Ελλάδα και 6 (έξι) διανυκτερεύσεις, για τον ίδιο και τον συνεργαζόμενο συγγενή του.

Ο διαγωνισμός αυτός αποσκοπεί να πλησιάσουν οι νέοι μας την πλούσια ελληνική λαϊκή φιλοσοφία που εκφράζεται μέσω ευστόχων παροιμιών, προωθώντας συγχρόνως μια καλή σχέση και συζήτηση με τους γονείς, θείες και θείους, γιαγιάδες και παππούδες κ.α., αναζητώντας τη θύμηση παλαιών παροιμιών που εκείνοι άκουσαν στη Μητέρα Πατρίδα εδώ και πολλά χρόνια.

2. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ

Οι συμμετέχοντες, με τη συμπαράσταση του δάσκαλού τους, πρέπει να εκπονήσουν μια κατάσταση ισπανικών/πορτογαλικών λέξεων ελληνικής προέλευσης. Θα επιβραβευθεί η μεγαλύτερη κατάσταση με ένα Δίπλωμα και δύο εισιτήρια μετ’ επιστροφής στην Aθήνα, Ελλαδα, με 6 (έξι) διανυκτερεύσεις, για τον ίδιο και τον συνεργαζόμενο δάσκαλο(α) του. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ(Α) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΈΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

Ευελπιστούμε ότι αυτός ο διαγωνισμός θα αποτελέσει κίνητρο ώστε η νεολαία μας να ανακαλύψει την παρουσία των ελληνικών λέξεων που καθημερινά χρησιμοποιεί στη γλώσσα της χώρας της και, παράλληλα, θα ξυπνήσει το ενδιαφέρον των δασκάλων των χωρών της Περιφέρειας για την μακραιώνια, πάντα ζωντανή ελληνική γλώσσα.

Σας προσκαλούμε να κινήσετε το ενδιαφέρον των νέων για μια πολυάριθμη συμμετοχή στους διαγωνισμούς αυτούς που αποβλέπουν στη γνωριμία τους με την ελληνική ψυχή και ταυτότητά μας.

Θεοδώρα Τσίχλη
Συντονίστρια Δίκτυο Ανθρώπων του Πολιτισμού
Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής

Νικηφόρος Νικολαΐδης
Συντονιστής
Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής

Περισσότερες πληροφορίες: tulahh@latinsae.org, tulahadjirallis@hotmail.com

Πρόσκληση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ