Σε ποια ευρωπαϊκή γλώσσα ηχεί πειστικότερα η παραδοχή «Σ’ αγαπώ»; Ποιος είναι ο σημαντικότερος καλλιτέχνης/στοχαστής/συγγραφέας της Ευρώπης; Σε ποια χώρα της Ευρώπης θα περνούσατε ευχαρίστως περισσότερες από 2 εβδομάδες διακοπών; Και το ερώτημα πίσω από όλα αυτά τα ερωτήματα: Εκτός από οικονομική σύμπραξη και πολιτικό όραμα: Δεν είναι η Ευρώπη κυρίως ένα πολιτιστικό τόλμημα;

Η ευρωπαϊκή λίστα έρχεται να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Πρόκειται για μια online έρευνα του Goethe-Institut, στην οποία συμμετέχουν 30 χώρες. Από 21 Μαρτίου 2013 στην ιστοσελίδα Eυρωπαϊκή Λίστα έχει ο καθένας την ευκαιρία να ψηφίσει τον σημαντικότερο Ευρωπαίο, το σημαντικότερο ευρωπαϊκό γεγονός, το σημαντικότερο ευρωπαϊκό κτίσμα κ.τ.λ.

Θα αναδείξουν άραγε οι Γάλλοι την Ακρόπολη ή την Πύλη του Βραδεμβούργου ως ιστορικά σημαντικότερο επίτευγμα από τον Πύργο του Άιφελ; Και η δική σας απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα περί της ευρωπαϊκής ταυτότητας μπορεί να είναι ανάμεσα στις πολλές που θα δοθούν από την Μυτιλήνη μέχρι το Δουβλίνο. Όχι μόνο θα διασκεδάσετε, αλλά μπορεί και να κερδίσετε και βραβείο – για παράδειγμα ένα ταξίδι στο Βερολίνο.

Στις 17 Ιουνίου 2013 θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα και θα τεθούν προς σχολιασμό στο Διαδίκτυο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Goethe-Institut κληρώνει τα ακόλουθα βραβεία ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες:

1ο Βραβείο:
Ένα Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο για 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένης πτήσης, ξενοδοχείου και ξενάγησης της πόλης „à la carte“. Έχετε την επιλογή ανάμεσα σε «τρεις μέρες ξύπνιος» και «τρεις νύχτες υψηλής Τέχνης».

2ο Βραβείο:
Ένα iPad.

3ο Βραβείο:
Μια τσάντα του Goethe-Institut γεμάτη ευρωπαϊκές ταινίες.

Κατάθεση συμμετοχών μέχρι τις 19 Μαΐου 2013.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Eυρωπαϊκή λίστα
http://www.goethe.de/ins/gr/ath/ver/el10735027v.htm

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ