Τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στις σύγχρονες δημοκρατίες και την σημασία που αποκτά στην αποστολή τους η άρτια κατάρτιση των νέων δημοσιογράφων, μέσα από μεταπτυχιακά προγράμματα συνεργασίας χωρών, όπως  είναι το Πρόγραμμα Ποιοτικής Δημοσιογραφίας και Νέων Τεχνολογιών  QJNT, που αποτελεί Συνέργεια των φορέων : Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Β.Μπότση,   το  D.U.K. Δημόσιο Πανεπιστήμιο Κρέμς της  Αυστρίας, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, επεσήμανε η Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου μιλώντας στην τελετή αποφοίτησης του QJNT3.

Η κυρία Σαραντοπούλου, κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους  ο Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, ο  Γ.Γ. του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας A.B.Μπότση κ.Δημ.Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής  της Συνέργειας κ. Μάριος Νώττας, καθηγητές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, εξήρε τον σημαντικό ρόλο των Oμογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ζήτησε την στήριξή τους από την Πολιτεία.

Όπως επεσήμανε η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που αφορά στη συνέργεια τόσων δημόσιων φορέων, Αυστρίας κι Ελλάδας, έχει δώσει καρπούς σημαντικούς. Αποτελεί δε «εγγύηση και ελπίδα για το μέλλον της δημοσιογραφίας».

Η Παγκόσμια Γραμματέας ΣΑΕ υπογράμμισε πως σε μία εποχή οπου η εικόνα της Ελλάδας βάλλεται από παντού, που υφίσταται σοβαρό επικοινωνιακό πρόβλημα μεταξύ των κοινωνιών της Ελλάδας και εκείνων της Κεντρικής Ευρώπης, τέτοιου είδους προγράμματα ποιοτικής Δημοσιογραφίας έχουν τόσο άμεσο, όσο και μακροπρόθεσμο θετικό αποτέλεσμα.

Η κα Σαραντοπούλου αναφέρόμενη στην διαχρονικἠ προσφορά του Ελληνισμού του Εξωτερικού,  επεσήμανε ότι ο Απόδημος Ελληνισμός θα είναι και στο μέλλον  στο πλευρό της Πατρίδος  προσβλέποντας να υπάρξει μία αμφίδρομη σχέση αλληλοϋποστήριξης και αλληλοσεβασμού. “Η Ελλάδα, πρόσθεσε,  αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Και σ αυτό,  οφείλουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να συνδράμουμε, τα ΜΜΕ εκτός και εντός Ελλάδος, οι οργανώσεις μας ανά τον κόσμο, η Ελληνική πολιτεία, η Εκκλησία μας”.

Καταλήγοντας  η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου απέπεμψε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης που πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλά από αυτά αφιλοκερδώς και με μόνο γνώμονα την αγάπη για την Πατρίδα, κράτησαν ζωντανή την επαφή Ομογένειας με την Ελλάδα- αλλά και για την αντοχή και το κουράγιο που έδειξαν καθώς είναι εκείνα που δέχτηκαν το μεγαλύτερο βάρος του αρνητικού κλίματος στα ξένα ΜΜΕ εναντίον της Ελλάδας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ