Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 ο Σύλλογος Θρακιωτών Νυρεμβέργης γιόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του.30 χρόνια έντονης δράσης και παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ομογένειας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νυρεμβέργης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους που στεγάζεται η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου καθώς επίσης και o εκπρόσωπος του Δήμου της Νυρεμβέργης ο κ. Θεόδωρος Αγαθαγγελίδης. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων παραβρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας, εκ μέρους του τοπικού Ηπειρωτικού Συλλόγου η κ. Λαμπρινή Κολιοφώτη και εκ μέρους της Κοινότητας Νυρεμβέργης ο αντιπρόεδρος κ. Διονύσιος Κωνσταντάτος.  Την πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Τσέπης ο οποίος ευχήθηκε στον Πρόεδρο των Θρακιωτών Νυρεμβέργης  κ. Γεώργιο Δαβουδάνη να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν για την προβολή της πατρίδας μας, ιδιαίτερα αυτές τις ιστορικές στιγμές. Και τέλος την Ελληνική Πολιτεία

εκπροσώπησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης,  ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της παρουσίας των Εθνικοτοπικών Συλλόγων και το ρόλο τους ως πρεσβευτών της Ελλάδος στο εξωτερικό. Ευχήθηκε δε να συνεχιστεί η καρποφόρα προσπάθεια των Θρακιωτών της Νυρεμβέργης για πολλά ακόμη χρόνια.

Δημήτριος Κατσάνος

Γενικός Γραμματέας

Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ