Ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) κ. Χρυσόστομος  Δήμου είχε συνάντηση εργασίας στη Νέα Υόρκη με τον Οικονομικό και Εμπορικό Ακόλουθο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας κ. Σαμουήλ Ζήση ενόψει της προετοιμασίας του Γ΄ Τακτικού Συνεδρίου Ηπειρωτών Εξωτερικού που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα μεταξύ 24-27/7/2014.

Ο κ. Δήμου συζήτησε με τον κ. Ζήση τις δυνατότητες περεταίρω  υποστήριξης και προώθησης στις Η.Π.Α. της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας για νέους Ηπειρώτες, επιστήμονες και εξαγωγείς,  καθώς και γενικότερες δράσεις της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας του Π.Σ.Η.Ε..

Στην ατζέντα της συνάντησης εργασίας ήταν επίσης η ανταλλαγή απόψεων για την εδραίωση συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα, όπως τα Επιμελητήρια στην Ήπειρο (Εμπορικά και Οικονομικό), το Invests in Greece και ο ΟΠΕ. Τέλος συζήτησαν για το Business Forum που θα λάβει χώρα στα πλαίσια  του Γ΄ Τακτικού Συνέδριου, όπου ο κ. Ζήσης θα είναι ομιλητής.

Εν κατακλείδι  ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Ζήση γενικότερα θέματα που αφορούν τους απόδημους Ηπειρώτες και τον απόδημο ελληνισμό γενικά.

Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ