Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προώθηση  εξωστρέφειας Κρητικών προϊόντων-πολιτισμού.

Η εξωστρέφεια της Κρήτης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η περαιτέρω προώθηση των Κρητικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας αλλά και η προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού του τόπου μας, ήταν θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στην Περιφέρεια σε συνάντηση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με το νέο Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα Δρ. Πέτερ Σόοφ. Στην συνάντηση συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για την περαιτέρω προώθηση στην αγορά της Γερμανίας των Κρητικών προϊόντων καθώς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε συνεργασία με τα Ερευνητικά-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς.
Η επίσκεψη του Γερμανού πρέσβη στον κ. Αρναουτάκη έγινε με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο όπου σήμερα το απόγευμα ο Γερμανός υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας Τόμας Ράχελ πρόκειται να εγκαινιάσει τη  Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης η οποία  συγχρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και έχει την οργανική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Στη συνάντηση του Γερμανού πρέσβη με τον Περιφερειάρχη ήταν παρόντες η επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη Μαριάννα Ζουριδάκη, και η εκπρόσωπος τύπου της Γερμανικής πρεσβείας Γκιζέλα Πετροπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ