Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας Dr. RichardWeber πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, με βασικό αντικείμενο τη διατήρηση και αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών.

Κοινή θέση των δύο προέδρων είναι η διατήρηση των Επιμελητηρίων ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.

Ο κ. Μίχαλος συζήτησε με το γερμανό ομόλογό του τις προτάσεις της τρόικας για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα ελληνικά Επιμελητήρια και παρουσίασε τις προτάσεις της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Επιμελητήρια στις επιχειρήσεις – μέλη.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των γερμανικών Επιμελητηρίων συμφώνησε απόλυτα με τις θέσεις και τις απόψεις του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της διατήρησης και ενίσχυσης του Επιμελητηριακού θεσμού σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σε ότι αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών σε συγκεκριμένους τομείς που ενδιαφέρουν τόσο τις ελληνικές, όσο και τις γερμανικές επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων. Στο πλαίσιο αυτό θα αναληφθούν συστηματικά πρωτοβουλίες από τα Επιμελητήρια για την ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου και την προώθηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ